2021-01-17 143 views
呢間江若琳老公開嘅餐廳,好耐之前已經聽過,今次朋友約我,終於一睹盧山真面目!話明上海生煎王,無理由唔食生煎,發覺一碟兩個都廿蚊,但揀抵食精選午餐呢,就60蚊有齊正餐、小食同野飲,認真抵食!自己點咗芝麻醬五彩拌冷麵+生煎包+茉香綠茶;朋友就點咗陳醋脆黃魚配白飯,大家再share多籠小籠包、雞絲粉皮同碟生菜😋😋😋首先要讚生煎包,真心正!成個小籠包咁,勁多湯汁,一啖咬落去,溫熱嘅湯汁爆出嚟,超鮮美!成個包夠挺身,煎又唔會過龍,質素奇高!小食都係出得廳堂嘅一定水準,小籠包皮唔會太厚太薄,岩岩好;雞絲粉皮夠爽口;生菜嗌左少汁,都一樣新鮮爽脆。冷麵有成座山咁高架,但食完先記得影(原諒我)。火腿、碎肉做拌料,淋上芝麻醬,甜甜酸酸咁,幾可口!陳醋脆黃魚無骨又鮮嫩,甜甜地脆脆地,勁岩送熱騰騰嘅白飯,就咁食一餐lunch都夠哂!

2021-01-15
$100 (Lunch)