得閒入下黎東涌遠離一下煩囂真系好舒服!!😌 記得上年入黎東涌個陣已經發現東涌喜來登酒店隔離灣景薈入面有吾少餐廳🫣 上次食過個到既一間扒房 記得仲有一間充滿異國風情既餐廳 所以今次決定一試!!呢間叫做 -Cabana Breeze- 既餐廳主打特色既地中海菜🍴 餐廳提供左Indoor同Outdoor既位置🫶🏻 Indoor充滿住異國隱世宮殿風🏰 而Outdoor則充滿東南亞風情度假風🏝 如果中意吹下微風飲下酒Chill下望住日落必選Outdoor 但好怕熱既我當然揀左Indoor啦🤪#三文魚他他 Salmon Tartar $168三文魚味好重好濃 但一啲都吾腥👍🏻 食落口魚肉又夠smooth 餐廳配合左Yogart同Lemon Juice黎做調味 酸酸味味夠哂fresh夠哂開胃😋 岩哂而家春夏天食!!#意式生牛肉片 Beef Carpaccio $218對於生牛肉既喜愛我有一種執著😂 只要去襯既餐廳有得嗌 我都會必點!! 生牛肉方面 餐廳選用左美國頂級牛柳🍖 牛肉片切得夠薄 食落口有入口即溶既感覺 而且牛肉味濃🤤 配上大量既Parmasen Cheese同火箭菜 永遠都系甘夾!!#海

#三文魚他他 Salmon Tartar $168

#意式生牛肉片 Beef Carpaccio $218

#海鮮三友 Salmon Mussel Prawns $298
中意食海鮮既朋友絕對吾可以放過佢🤩 佢有三文魚 青口 同蝦 配搭左餐廳既特製醬汁烹調而成 醬汁夠哂惹味!!🤤 而且食得出食材好新鮮👍🏻 而呢到既三文魚我更加極力推薦 廚師應該用左炭爐燒過 因為食落去啖啖炭燒味 三文魚皮脆卜卜 魚肉又夠滑嫩👍🏻

#普羅旺斯燒春雞 Brick Chicken $198
呢款菜式好特別 市面上都好少見🫣 春雞既表皮利用左新鮮香草味既麵包糠焗製 而且香料味道夠重 食落去好香脆而且夠哂風味😆 雞肉質感鮮嫩又多汁 就算食到雞胸位置都一啲都吾嚡👍🏻 廚師仲要已經起肉起淨雞脾個兩條骨 基本上一切就食得夠哂方便🤪

餐廳提供左大量既Cocktails🍸同Mocktails🍹俾大家選擇🤙🏻 岩哂中意又食又傾既朋友!! 佢地既酒杯都好特別架 真系符合哂東南亞風情架😆 而且餐廳既員工全部都系好friendly既外藉人士 完全令你感受到去左異國既感覺🫶🏻

順帶一提 而家只要系東涌地鐵站 乘搭Sheraton Hotel既Shuttle Bus就可以直達架啦 車程只需要8分鐘左右🚎

2023-04-17
$590 (Dinner)
  • Salmom Tartar
  • Salmom Mussel Prawns