2021-01-21 358 views
元朗錦田依間隱世小店,最岩想靜靜地嘆下咖啡chill下嘅朋友,但建議早少少到,因為佢地真係好高人氣,長期都要排隊呢!由YOHO MALL II(元朗西鐵站直通)嘅巴士站搭64K,「蒙養小學」站落車就見到,十分方便。小店以簡約設計為主,白色外牆同落地玻璃窗除左增加空間感,更帶俾人relax嘅感覺。店內充滿木系、白調配置,配合周遭環境就好似身處於大自然,坐係bar枱仲可以睇到煮食過程呢!(我特別鐘意佢地嘅廚具,所以不斷偷望🙈)今次飲品叫左玄米茶latte(上)同抹茶latte(下)。抹茶latte入口柔和,味道回甘,抹茶味好香。玄米茶latte外表同抹茶一樣,但飲落的確係玄米茶味🤣坊間唔少玄米茶都會混入抹茶,依杯感覺都有加入微量,但玄米茶香頗為突出,飲落十分舒服。 食物方面,今次分別簡左以下兩款:🥗巴馬風乾火腿/燻三文魚拼溫泉蛋雜菜沙律賣相好靚嘅沙律,依個配搭好清新,溫泉蛋流心效果令人食慾大增🤤🍞蘑菇炒蛋巴馬臣芝士意式拖鞋包睇落份量唔大,但食落就好飽!拖鞋包有烘過,唔會過硬,簡簡單單已經好滿足。入夜後,四處漆黑下嘅一點光明,令小店更增溫馨感。除左巴士,如果見到小巴去西鐵站都可以上車,唔洗擔

今次飲品叫左玄米茶latte(上)同抹茶latte(下)。

抹茶latte入口柔和,味道回甘,抹茶味好香。
Green  Tea  Latte

Genmaicha Latte

食物方面,今次分別簡左以下兩款:
🥗巴馬風乾火腿/燻三文魚拼溫泉蛋雜菜沙律
巴馬風乾火腿/燻三文魚拼溫泉蛋雜菜沙律

🍞蘑菇炒蛋巴馬臣芝士意式拖鞋包
蘑菇炒蛋巴馬臣芝士意式拖鞋包

入夜後,四處漆黑下嘅一點光明,令小店更增溫馨感。除左巴士,如果見到小巴去西鐵站都可以上車,唔洗擔心夜左無車走啊🙆🏻‍♀️

Green  Tea  Latte
Genmaicha Latte