2023-06-22 310 views
即興同朋友入長洲吹下海風,食下嘢,掃下街,天氣好熱🌞行到有些攰攰哋想搵個地方坐下,休息下,最好食下甜品降溫😅經過見到這間專食甜品小店, 店舖吾係好大,裝修係文青格調,感覺光猛乾淨,於是乎入去試下!原來呢間甜品店係長洲係幾出名!Menu上面都有好多唔同嘅選擇,全部都非常之吸引好想試,終於揀佐我哋喜愛食嘅窩夫🧇🍴一個係香蕉果🍌仁朱古力牛角窩夫,窩夫焗得好脆及加佐焦糖喺面,香蕉好新鮮,夠熟好甜再加埋朱古力雪糕,仲有杏仁,花生碎係面,口感好豐富,好味😋🍴鳳梨🍍雲呢拿雪糕窩夫菠蘿味好香好突出,,甜而不酸,配埋雲呢拿雪糕加埋脆口窩夫一同食,超有口感,冷暖外脆嘅感覺,起正,不能形容👍下次有機會入嚟,可以試下其他嘢太多款式都想試🤤

🍴一個係香蕉果🍌仁朱古力

🍴鳳梨🍍雲呢拿雪糕窩夫

下次有機會入嚟,可以試下其他嘢
太多款式都想試🤤
2023-06-22