2017-05-23 98 views
同朋友睇完戲, 食晚飯就黎左呢間日本餐廳。如果唔係朋友話黎睇戲, 我都唔會黎到甘遙遠嘅數碼港! 數碼港環境都幾清幽甘, 靠海, 人唔太多。奧壽司餐廳環境都大同開揚, 座位排得唔算太密, 而且仲有卡位同壽司吧枱位。店員介紹今日新鮮運到嘅海鮮, 店員特別推介池魚皇同象拔蚌, 一於就試試。另外問問店員今日有冇開吞拿魚表演, 店員話早兩日已經開左喇, 遲左啲呢, 因為係不定時的, 想睇就要預早問問喇。除左刺身, 仲有小食, 燒物同麵飯等等, 唔會唔夠飽。呢個係餐前小食, 炸蝦仔好好味, 蝦仔炸得香脆惹味, 連殼食完全冇問題!! 少少咸, 配酒一流!壽司有平貝, 象拔蚌同池魚皇。平貝大大隻, 好爽口。中間嘅象拔蚌好新鮮同鮮甜呀, 又爽脆!! 右邊係池魚皇, 朋友話厚切, 好肥美, 有魚味同唔腥!!! 果然係今日啱啱運到!!!原隻帶子刺身上枱都幾靚, 帶子一樣甘鮮味十足, 一啲都唔腥, 帶子厚肉, 食到一絲絲嘅口感, 裙邊爽脆, 睇得出帶子清潔得好乾淨!!鮫鰈魚刺身肉質柔軟, 而且食落味道比較清, 點上柚子醋, 配埋辛味蘿蔔, 會更提味同令人胃口大開。天婦羅烏冬同時滿足我同朋友食想天婦羅同烏冬兩個

除左刺身, 仲有小食, 燒物同麵飯等等, 唔會唔夠飽。

!!!

天婦羅烏冬同時滿足我同朋友食想天婦羅同烏冬兩個願望
。天婦羅剛剛炸起, 熱哄哄, 蝦大隻而肉質飽滿, 爽口彈牙鮮嫩
。蕃薯同南瓜香甜可口, 天婦羅完全唔油膩, 香脆可口。烏冬煙靭, 湯底清清地, 有淡淡鰹魚味, 配埋天婦羅都幾好!!!

店員服務好有禮貌, 有笑容, 常常添加熱茶。如果下次再黎數碼港, 都會再試試呢度其他嘅料理!!!
Type of Meal
Dinner