2022-09-27 384 views
教咗我好多嘢嘅師傅即將退休,想搵間坐得舒服又有氣派嘅中菜館為佢送別,感謝佢嘅教導之恩☺️千挑萬選之下,我揀咗呢間尖沙咀嘅中菜館,座位好闊落同光猛,侍應嘅服務殷勤,第一印象感覺良好👍🏻我哋叫咗三款食物,包括有:🏅馳名水煮石斑 $448石斑魚肉新鮮,肉質結實,食得出魚肉微微嘅鮮甜味。水煮汁未到正宗,用咗適量嘅花椒、八角、泡椒等香料熬煮而成,特別足料惹味🌶🌶🏅熺會小炒王 $178材料豐盛,有炸魚仔、蝦乾、腰果、韭菜等等,加埋特製嘅醬汁快炒,果然係招牌小炒王!🏅鮑汁黑松露琵琶豆腐 $198琵琶豆腐加入咗黑松露,令到成件豆腐嘅香氣更突出,口感輕盈軟熟,啱晒老人家食☺️三款小菜都各有特色,師傅都好鍾意今日嘅食物,以及中菜館嘅環境,咁我都放心晒😚

我哋叫咗三款食物,包括有:
🏅馳名水煮石斑 $448
🏅熺會小炒王 $178