2016-01-09 459 views
燈籠街出名多野食,拉麵開到成條街都係,不過我今日就上左去樓上店冇揀到食拉麵。 JK kitchen 入面好靚,以粉藍同白色為主題,望落好乾淨舒適,女生一定鍾意,店面小小的,適合2-3個人黎食野,個感覺有少少似去左cafe咁。 Menu主要係越南野,另外亦有海鮮類,價錢比較大眾化,飯類大概$50-60已經可以叫到。 越式炸春卷 $45春卷即炸,上枱熱辣辣小心燙口,配有生菜夾住食同酸汁可以點,生菜令炸春卷既油膩減低。 春卷皮薄,入口香脆,內裡餡料充足,好多肉碎同粉絲,咬落Juicy非常可口。 越式生熟牛肉湯河 $58份量頗多,可以兩個人分享,河粉係採用幼身嗰種,煮得稔身,唯湯底不算濃郁,牛肉有兩種,其中一種有d似薄牛腩,幾軟滑。 香辣炒虎蝦 $88虎蝦共有8隻,好大隻,以酸酸甜甜既汁炒成,唔辣,蝦已經預先切開小許蝦殼方便進食,十分貼心,蝦肉新鮮彈牙,個醬汁亦好惹味,如果用黎送飯就一流。 奇脆蜜糖吐司 $68賣相非常吸引,吐司好香脆,點埋cream食幾滋味,士多啤梨甜甜地,不過食到尾會有d乾,最後都食唔哂。 玫瑰茉

越式炸春卷

香辣炒虎蝦 $88

奇脆蜜糖吐司

奇脆蜜糖吐司 $68

玫瑰茉莉花茶

玫瑰茉莉花茶 $20 (晚市點左主食飲品有半價)

下面有蠟燭點燃住保持茶溫,入口玫瑰花味都幾香,飲完店員亦主動加水,兩個女仔分享花茶邊談心,好寫意。

臨走時發現lunch同tea食既野同夜晚差唔多,不過價錢更優惠,下次早d黎食更加抵。
$150 (Dinner)
越式炸春卷
越式生熟牛肉湯河