2024-02-08 552 views
早前經過收到餐廳派的傳單,午餐望落都好似幾豐富,初初以為係西餐廳,意外地係食中菜!好奇睇睇睇佢哋嘅晚市餐牌,貌似份量都幾多,適逢臨近新年,就同屋企人試吓!裝修有啲日式風格,門口更有個好靚嘅打卡位難得一聚又冇揸車,今日就試吓揀雞尾酒,睇得出調酒師花嘅心思,特別係呢杯lemon pie,真係好似食緊檸檬批咁,上面嘅裝飾原來全部食得!竟然係龍鬚糖老人家揀咗花茶,仲有個暖爐仔座住壺茶食物賣相精緻,剩係蛋都可以令人不停打卡醉鮑魚要讚一讚,花雕酒釀好香好入味!咸蛋蝦球都幾大隻,性價比高,媽咪一向嘴刁都讚酸菜魚魚肉再嫩滑啲就更好,但睇返張單咁大兜先$288真係抵食!店員推介火方,但我哋又想食菜就轉咗火腿津白,果然冇介紹錯,火腿有驚喜,童叟無欺又係大大片,蜜味十足!因為老人家想食翅就加左一份,又係大大煲,店員仲不時睇睇需唔需要加湯,好細心!重頭戲係嚟試佢嘅招牌片皮鴨,雖然見唔到佢片鴨,但服務加分,且份量充足,提供熱石板俾我哋keep住鴨皮香脆同熱辣辣,我哋食得慢仲幫我哋換板店員仲推介咗花雕焦糖布甸,呢個配搭真係聞所未聞,個個掛住食已經唔記得咗要影相,味道竟然出奇地夾,明明好飽都想食多兩啖!臨走到門口打

裝修有啲日式風格,門口更有個好靚嘅打卡位

Lemon  pie

老人家揀咗花茶,仲有個暖爐仔座住壺茶

食物賣相精緻,剩係蛋都可以令人不停打卡

魚子醬流心蛋

醉鮑魚要讚一讚,花雕酒釀好香好入味!
醉鮑魚

咸蛋蝦球都幾大隻,性價比高,媽咪一向嘴刁都讚
咸蛋蝦球

片皮鴨

臨走到門口打卡,店員好熱心咁幫我哋影咗好多幅,傾咗幾句先發現原來餐廳新開張,服務真心係抵讚,不停幫我哋清枱面啲紙巾垃圾,check 住需唔需要幫我哋換碟,又加湯仲斟埋茶,所以都想留個好評讚下!
2024-02-03
Type of Meal