2009-06-29 2 views
跟朋友相聚的日子總是令人回味,每一次都盡量搵新地方,希望每一次的回憶都係UNIQUE的~今次係RICE PAPER 的氣氛似乎太浪漫,令到我不敢太粗魯,連嘴嚼食物的姿態都扮淑女,好拘謹呀~WAHAHAHRICE PAPER 的環境真係幾好,有海景,燈光好柔和,比較岩情侶黎,浪漫D丫MA~仲要係岩岩拍拖或者係紀念日,可能有更好印象TIM!!!WAHAHAHA不過今次只係同個fd 慶祝生日jei!但過於昏暗,令到D食物GE色彩冇左一截色!三人行,總共食左4樣野: 帶子香芒米紙卷、牛油雞亦、青咖哩豬軟骨、荷香小龍蝦飯都係食左三百幾蚊,都算合理,不過,大伙兒去就未必啦抵食~因為D食物都好精緻,就好似PAPER ROLL咁,得3件,真係想試真D味道都冇機會。不過帶子太細件,又俾芒果搶哂味,味道都算清新,但不太吸引。牛油雞亦最岩我心意,香氣四溢,仲熱辣上台,好吸引,但只得4件,又係到喉唔到肺。青咖哩真係好香,同椰汁份量配合得岩岩好,又唔會太膩,惟獨選擇太少,冇青咖哩雞或海鮮,但豬軟骨都不錯,好"淋"入口即溶既感覺,加埋青咖哩,送飯一流。其實個飯唔多覺小龍蝦出過黎,不過志在飯香又鬆軟,仲要令自己飽肚
跟朋友相聚的日子總是令人回味,每一次都盡量搵新地方,

希望每一次的回憶都係UNIQUE的~

連嘴嚼食物的姿態都扮淑女,好拘謹呀~WAHAHAH

RICE PAPER 的環境真係幾好,有海景,燈光好柔和,

比較岩情侶黎,浪漫D丫MA~仲要係岩岩拍拖或者係紀念日,

但過於昏暗,令到D食物GE色彩冇左一截色!

三人行,總共食左4樣野:

帶子香芒米紙卷、牛油雞亦、青咖哩豬軟骨、荷香小龍蝦飯

都係食左三百幾蚊,都算合理,不過,大伙兒去就未必啦抵食~

因為D食物都好精緻,就好似PAPER ROLL咁,

味道都算清新,但不太吸引。

牛油雞亦最岩我心意,香氣四溢,仲熱辣上台,好吸引,

但只得4件,又係到喉唔到肺。

青咖哩真係好香,同椰汁份量配合得岩岩好,又唔會太膩,

惟獨選擇太少,冇青咖哩雞或海鮮,但豬軟骨都不錯,好"淋"

入口即溶既感覺,加埋青咖哩,送飯一流。

其實個飯唔多覺小龍蝦出過黎,不過志在飯香又鬆軟,仲要令自己飽肚番少少。

$100 (Dinner)
Celebration
Birthday