2024-04-11
朋友生日🎂book咗位於灣仔秋田鐵板燒同佢慶祝🎉我地點咗二人前套餐 $1,150位生日當然要點番支sake慶祝啦😍食物包括有🔹️季節沙律新鮮爽脆非常醍胃🔹️雞泡魚干很香口餸酒一流🍶🔹️魚籽鵝肝蒸蛋魚籽加鵝肝配上嫩滑蒸蛋味,令人回味無窮🤤🔹️鮮活龍蝦每人半隻🦞未開始烹調仲係識郁架😋龍蝦肉質好彈牙非常鮮甜🔹️原隻鮮活南非鮑魚師傅先將昆布蓋住加酒加鹽焗一焗鮑魚,所以吃落又香好彈牙,啖啖肉😋我好喜歡配上忌廉海苔汁🔹️香煎北海道帆立貝帆立貝厚肉肥美,加上柚子胡椒更加清新 ,紫菜包住來吃,吃落有不同嘅風味😋🔹️鹿兒島霜降和牛肉厚燒5成熟就剛剛好,肉質很嫩,旁邊有岩鹽、鹽昆布及wasabi,可配不同調味吃🔹️龍蝦清湯 將開始嘅新鮮龍蝦腳及殼熬製的,飲落非常清甜又鮮味十足👍🔹️炒野菜炒得唔油膩🔹️秋田炒飯 炒飯粒粒分明,炒得很乾身又夠香🔹️甜品 除了有雪糕,師傅整咗個銅鑼燒(即係多啦A夢豆沙餅)😂裡面係用新鮮紅豆,熱辣辣好好食,又不太甜好啱我地食除了碟上寫了Happy Birthday 另外鐵板上乜寫上生日祝福語🎉🤎朋友都很開心🎂哩度店員真係好親切,又好服務,女師傅又好好傾,我地食得很開心🤎
我地點咗二人前套餐 $1,150位
生日當然要點番支sake慶祝啦😍
食物包括有
🔹️季節沙律
新鮮爽脆非常醍胃
🔹️雞泡魚干
很香口餸酒一流🍶
🔹️魚籽鵝肝蒸蛋
魚籽加鵝肝配上嫩滑蒸蛋味,令人回味無窮🤤
🔹️鮮活龍蝦
每人半隻🦞未開始烹調仲係識郁架😋龍蝦肉質好彈牙非常鮮甜
🔹️原隻鮮活南非鮑魚
🔹️香煎北海道帆立貝
🔹️鹿兒島霜降和牛肉厚燒
🔹️龍蝦清湯
將開始嘅新鮮龍蝦腳及殼熬製的,飲落非常清甜又鮮味十足👍
🔹️炒野菜
炒得唔油膩
🔹️秋田炒飯
炒飯粒粒分明,炒得很乾身又夠香
🔹️甜品
除了碟上寫了Happy Birthday