今日約咗幾個朋友出嚟聚會,全部都一家大細帶埋小朋友出嚟,好熱鬧!喺荃灣西玩完食lunch,有9個大人3個小朋友,最煩諗邊度食飯好,又要環境夠闊落、又要有bb櫈。見到Ruby Tuesday無乜人,餐廳又夠大,又kids-friendly,就食呢間啦。.好欣賞餐廳除咗提供bb櫈、bb餐具,仲有蠟筆同好大張畫紙俾小朋友;而叫kids meal 仲可以玩扭蛋機!小朋友好開心😁.3個小朋友都食 kids meal,有番茄醬腸仔通粉、芝士雞肉意粉等等。.而我哋大人就叫了3個Big Breakfast burger set ,及燒排骨拼盤、雞翼拼盤share食。.Ruby Tuesday 食物價錢都唔平,但份量真係好大,仲比我想像中好食!.Big Breakfast burger set 有 classic prime burger、煙肉、炒蛋、番茄、蘑菇、茄汁豆、生菜及炸薯。特別要讚吓burger塊牛肉好好食,內裡好多汁!其他配料都唔錯,正正常常。但炸薯炸得比較燶,食咗一粒試吓就算。.燒排骨配 classic BBQ 汁,好大碟!醬汁幾惹味,燒排骨肉質幾嫩,味道唔錯。.雞翼拼盤可以揀一半唔辣一半

特別要讚吓burger塊牛肉好好食,內裡好多汁!

雞翼拼盤可以揀一半唔辣一半辣,但因為我哋有小朋友就揀咗全部唔辣。雞翼個調味幾好,但就嫌過熟,肉質鞋咗少少。雞翼拼盤仲配埋2大個薯蓉波波,真係好豐富一定夠飽。
可能唔係peak hour,我哋食完都無趕我哋走,可以繼續坐吓傾吓計,幾舒服,好啱一大班朋友嚟聚會食飯👍🏻
2024-09-22
$250 (Lunch)