2020-02-23 27 views
最近屯馬線開咗,去大圍食飯勁方便,約咗朋友食呢間風車西餐。鋪頭有種懷舊小酒館嘅感覺,浪漫得來都幾溫馨,同朋友或者另一半談心係好好選擇。最重要係乜呢?佢唔係播CCTVB,係播Viu TV㗎!!叫咗兩個頭盤,分別係巴馬火腿蘆筍火箭卷同埋煙三文魚凱撒沙律。巴馬火腿、蘆筍、火箭菜三樣嘢夾埋一齊本來就冇得輸。至於沙律,煙三文魚卷到成個玫瑰花咁,賣相吸引,生菜切到一口一塊,夾埋啲醬汁好好食,好新鮮爽口!主菜方面,同人叫咗兩個,分別係西班牙脆皮乳豬配彩椒汁,同埋紐西蘭肉眼扒配焦糖菠蘿。以前喺西班牙食過乳豬,一直都好回味,呢度竟然有得食,即刻試吓!個皮真係好脆,豬肉亦都好嫩好稔,相當唔錯。至於牛扒就我哋嗌左五成熟,的確係啖啖肉,而且都好嫩滑就好重牛味,食一啖牛再食焦糖菠蘿,原來味道係咁夾!飲品方面,因為我哋三個都唔飲酒,所以分別叫咗三款mocktail!呢杯係strawberry colada,中咗士多啤梨、菠蘿汁、椰奶同鮮奶調配,好濃香、甜甜酸酸!另外朋友嗰2杯分別係cool mint 同Apple mojito, 前者用左荔枝、薄荷、ginger ale and soda, 後者用左青蘋果、薄荷、

另外朋友嗰2杯分別係cool mint 同Apple mojito, 前者用左荔枝、薄荷、ginger ale and soda, 後者用左青蘋果、薄荷、lime、soda,兩杯都好refreshing!!

三個人食咗八百幾蚊,八成飽左右啦,兩個人會夠食啲,有個地方比大家舒舒服服咁傾計唔錯啊!