興致勃勃想食西班牙海鮮飯就search到Lava,見comment都ok決定一試.Order左薯仔奄列同海鮮飯,味道不過不失,上菜時間可以接受,當時包括我地三到四枱客。飯味略苦,或者係我地食唔慣.本身有外攜飲品入舖因爲未飲晒,唔想夾硬飲,舖亦未有寫明唔可以帶飲品入舖。Lava係酒bar都理解唔想客人外攜飲品,所以決定放係枱上,無諗住飲,店員都善意提醒既同埋主動介紹食品。介紹後我地想望下成個menu先order,我地亦有表明再望多陣,但店員繼續企係我地枱邊,有感壓力,於是我地再同佢講一次,我地轉頭order。結果不到五分鐘另一店員又上前再講一次唔可以外攜飲品 (我地完全無趁店員轉背/無人見到就偷飲),店面唔算大,客人又唔多,其實唔洗提完又提同再介紹一次餐牌,我地表明已聽過,之後店員又繼續企係枱邊等我地order,其實真係壓力好大⋯⋯.敏感唔飲得酒,朋友叫左一支honey beer,店員感覺我地點解會點一支酒咁少咁整體環境好暗,但坐近酒bar位又好光,感覺唔算好舒適,或者Lava適合飲嘢多過食飯吧,畢竟佢飲品選擇都算特別⋯⋯下次再揀飯聚地點就不了.