2022-04-25
同🐗先生講起好耐無食buffet,俾我話事~咁我就選逸東酒店嘅Tea Buffet,透過OpenRice book位,星期日係$258加一。成年無食啦,睇吓keep唔keep到水準先😋.第一時間去攞飲品先!鐘意呢度buffet係有特飲供應而唔係限住得一杯餐茶😂抹茶latte重奶味,好啱我飲🥰.再飲一個奶味好重嘅忌廉粟米湯後,就出去攞野食:呢個玄米茶鹽青bb咁以為係綠茶粉🤔🤔.呢個好長嘅「三文治」…明明係熱狗黎黎🤔可能因為切開左一片就係似三文治🤔🤔(掛)中間個肉腸好重香草味,出面好少食到呢個味道嘅腸👍🏻..(滑滑的茶碗蒸🥚)成個Buffet我最鐘意就係呢個茶漬飯,職員混合好飯同湯,配料任我哋自己加!我落左好多明太子+三文魚+飯素+wasabi,好幸福🥰..好快就開始進入甜品時間🍫🍩🍪🍭🍦甜品吧嘅Easter decoration非常有心思!每樣試左少少,waffle偏硬少少,而且綠茶味偏苦😟個人不太喜歡。反而即做嘅Crepe就唔錯啦!因為醬料、煉奶、蜜糖都好齊!仲可以配Movenpick雪糕😋😋😋(有我最鍾意嘅薄荷朱古力味🍫🍫).另外有個綠茶小卷,一口芝士蛋糕🍰都唔錯~麵包布丁就一偏啦!
成年無食啦,睇吓keep唔keep到水準先😋
再飲一個奶味好重嘅忌廉粟米湯後,就出去攞野食:
呢個玄米茶鹽青bb咁以為係綠茶粉🤔🤔
呢個好長嘅「三文治」…明明係熱狗黎黎🤔
可能因為切開左一片就係似三文治🤔🤔(掛)
中間個肉腸好重香草味,出面好少食到呢個味道嘅腸👍🏻
(滑滑的茶碗蒸🥚)
好快就開始進入甜品時間🍫🍩🍪🍭🍦
甜品吧嘅Easter decoration非常有心思!
(有我最鍾意嘅薄荷朱古力味🍫🍫)
另外有個綠茶小卷,一口芝士蛋糕🍰都唔錯~麵包布丁就一偏啦!
最後試埋曲奇🍪就超級飽啦🤰🏻🤰🏻
結果我哋都覺得呢個價錢都係抵食嘅!
千萬唔好以為Tea Buffet得甜品食,熟食都好豐富同出色!當然都記得要留番個肚食甜品+雪糕😛
最值得讚係服務好好,有唔少吧都有廚師即整嘅料理,refill得好快,又唔會凍咗。
而職員服務都好好,收碟、refill水都手起刀落😂😂
疫情期間都唔會重得好迫,成個環境就好似
一個咩都食得嘅food court,好歡欣、貼地、友善💛💛
P.S. 記得兩年前黎食,甜品有個鳳梨酥好好食,有普慶logo的,應該係自家制嘅🤔強烈要求要再有啊🥺🥺🥺🙏🏻