2014-02-20
第一次寫食評就獻俾醬缸啦~十二月時已經同朋友黎過一次食醬油螃蟹,芝士年糕鍋,因為太好味同好抵,所以忍唔住再去食多次~不過今年就無訂醬油螃蟹今次選擇中午去,原本打電話去訂位,點知原來LUNCH無得留位要WALIK IN我地一點去到,唔係好多人,入面得一枱(好彩我地早到,一點半之後好多人)鑑於上次輕視左芝士年糕鍋的份量以致叫太多野食食唔哂,今次我地只叫左 芝士海鮮年糕鍋 同 拌冷麪LUNCH的MENU 平D,但選擇少D,芝士年糕鍋要問店家拎晚餐MENU先有~點餐之後會上三碟前菜,味道OK,特別係翠玉瓜,好爽口!之後上 拌冷麫,上枱後店員會係我地面前剪張開4份原本我地以為白色果兩塊係蘿蔔,點知原來係雪梨!甜甜地再加上拌好的麫一齊食,呢個配搭實在太夾啦!!!下次一定要ENCORE!!!食完之後終於到 芝士海鮮年糕鍋啦!!!!雖然成鍋野咁紅,其實唔係好辣,而且仲有少少甜味!正!岩哂我呢D唔食得太辣的人!我每次食每次都驚訝 究竟佢地芝士係咪唔洗錢?次次都落好多,鋪滿成鍋,仲要拉好長都拉唔斷!海鮮料又勁多,淨係蝦都有3,4粒大大隻嘅!仲有青口,蜆,墨魚,帶子仔等等, 實在太有良心啦!!!BTW,年糕
十二月時已經同朋友黎過一次食醬油螃蟹,芝士年糕鍋,
因為太好味同好抵,所以忍唔住再去食多次~
不過今年就無訂醬油螃蟹
鑑於上次輕視左芝士年糕鍋的份量以致叫太多野食食唔哂,
今次我地只叫左 芝士海鮮年糕鍋 同 拌冷麪
LUNCH的MENU 平D,但選擇少D,
芝士年糕鍋要問店家拎晚餐MENU先有~
點餐之後會上三碟前菜, 味道OK,特別係翠玉瓜,好爽口!
之後上 拌冷麫,上枱後店員會係我地面前剪張開4份 原本我地以為白色果兩塊係蘿蔔,點知原來係雪梨!
甜甜地再加上拌好的麫一齊食,呢個配搭實在太夾啦!!!
下次一定要ENCORE!!!
食完之後終於到 芝士海鮮年糕鍋啦!!!! 雖然成鍋野咁紅,其實唔係好辣,而且仲有少少甜味!
正!岩哂我呢D唔食得太辣的人!
我每次食每次都驚訝 究竟佢地芝士係咪唔洗錢?
次次都落好多,鋪滿成鍋,仲要拉好長都拉唔斷!
實在太有良心啦!!!
BTW,年糕鍋的份量真係好多!所以我地叫左兩樣已經飽死啦!