去左佐敦買開野,見到有間素菜店叫大圓滿未去過就諗住今日清清地食下素食。上到去見到分開2邊,一邊似快餐店形式,另一邊似餐廳有中式茶飲,最後同朋友去左餐廳果邊坐得舒服點飲口茶。今次叫左3個餸,價錢都合理吾貴,3個餸送到桌面時沒想到都幾靚。最後每人都係百多元就食飽飽返去。五枊比目魚像真度都好高同口感好似,份量其實都不少,但醬汁如果酸少少就更好,當然最好加個白飯黎先。蛇羹好味道,係新菜式,款式已經十分相似,口感都不錯,仲有脆脆和香料食就令到件事更加完滿,佢仲有一碗和一鍋選擇,食多食少隨意,我最後食左3碗添,特別適合我吾可以成日食蛇的我但又口痕想食下。大圓滿樓上樓,蛋加豆腐一齊整加上少少菜顏色已經十分吸引,上面還有素帶子。份量多,醬汁吾太杰身但味道偏淡。

2015-12-15
Type of Meal