2024-01-05 19 views
今天同同事午餐試了一間裝修非常之靚,環境好舒服既餐廳🏯:臺北棧🇹🇼地點非常方便,就係銅鑼灣的世貿中心,餐牌介紹非常清晰,而且多選擇,非常吸引✨🌸 招牌鹽酥雞配魯肉飯賣相好靚,而且有三個前菜附送,一講起招牌鹽酥雞配魯肉飯,真係令人想即刻飛去品嚐。鹽酥雞嘅外皮炸到金黃鬆脆,入口即溶,咬落去皮脆肉嫩,雞肉喺酥脆嘅表皮下保持住肉汁,真係鮮美得滯。而且加埋特製嘅香料粉,好似五香粉噉,令到整件鹽酥雞充滿咗層次感,香味迷人。而講到魯肉飯,啱啱好搭配埋鹽酥雞,簡直係厝邊佳偶。魯肉飯嘅肉碎汁濃味厚,飯粒吸滿咗魯肉嘅精華,每啖都係滋味滿分,同鹹香嘅鹽酥雞互相輝映,相得益彰。尤其係嗰肉碎,腍滑得黎又夠哂香,同米飯一齊食真係令人停唔到口。除此之外,呢個美食組合令人更加懷念起台灣嘅小吃風情,對於渴望原汁原味台灣小吃嘅食客嚟講,絕對係一次難忘嘅體驗。🌸 招牌牛肉麵好值得推介,個湯底帶有陣陣嘅牛肉香味,好足料。牛肉非常軟熟,入口即化,個麵質爽口仲十分彈牙,連埋啲湯一啖過放入口,口感好豐富💚🌸 午餐送既飲品熱蜂蜜綠茶/凍蜂蜜綠茶,朋友體質比較散藥,所以佢揀咗熱嘅,而我鍾意飲凍嘢,所以我就揀咗凍嘅,我試過飲晒凍同熱都一
🌸 午餐送既飲品熱蜂蜜綠茶/凍蜂蜜綠茶,朋友體質比較散藥,所以佢揀咗熱嘅,而我鍾意飲凍嘢,所以我就揀咗凍嘅,我試過飲晒凍同熱都一樣咁濃郁好味💕

呢間咁好味嘅餐廳將會係我哋日後嘅午餐飯堂,已經努力推介比所有嘅同事啦!🏆