2023-02-23
尖沙咀黎講呢間居酒屋價錢算平但質素好,性價比高,師傅都好好人~星期一去都差唔多滿座呢,叫左幾樣師傅推薦但平時唔多食嘅野,點知有驚喜!我地係openrice訂座仲有85折,抵上加抵!!!!.沙甸魚苗刺身沙律佢嘅沙甸魚顛覆左我對沙甸魚嘅認識,非!常!甜!亦都保留到佢本身應有嘅濃味。我朋友唔覺得魚生好食,食完之後都話好好食係甘食,真係出色嘅~ 夾埋佢嘅醬汁,魚嘅油鮨,非常香口.北海道銀鱈魚、蜜柑鯛刺身名副其實嘅蜜柑鯛,魚生真係食到啖啖嘅蜜柑味,唔係上面加柑皮個種,非常新鮮🥹 銀鱈魚肉質肥美,帶豐潤魚油香,有啲似toro但更爽同冇甘膩!.磯自慢清酒對清酒有偏見嘅我係朋友嘅強迫下試左,點知呢款又幾容易入口,有花果香,啖啖地好岩食完濃味魚生飲一杯清清味蕾再食淡味啲嘅魚~.牛肉長芋京蔥燒拌溫泉蛋係好新穎嘅配搭~長芋應該係類似山藥,呢個菜式好多唔同嘅味道,溫泉蛋撈落去之後用紫菜包住牛肉同山藥食又係另一種享受,山藥嘅粘稠唔會好難接受,睇得出師傅有唸過度過!.甲羅燒中意食蟹嘅朋友絕對唔可以錯過,係蟹蓋上面係濃郁嘅蟹膏,可以就住豆紙包住嘅飯,亦可以同麵包一齊食。香味濃郁得黎,食材搭配得頗有心機。.月見免治雞
沙甸魚苗刺身沙律
北海道銀鱈魚、蜜柑鯛刺身
磯自慢清酒
牛肉長芋京蔥燒拌溫泉蛋
甲羅燒
月見免治雞
免治雞肉細膩嫩滑,調味亦做得啱啱好,加埋月見蛋黃一戳落去爆開嗰下真係經典,撈勻黎食會感覺成個口感非常有層次,極有幸福感。
軟殼蟹水菜卷
呢間嘅軟殼蟹非常好咬,一啲都唔硬得黎又保留脆脆嘅口感,好易入口。成個卷食落去口感豐富,清爽唔膩,一啖一個好快就食曬。