2018-02-02
【一人自選午餐 】套餐包括自選一款主菜 + 一款配菜 + 一款沙律 + 飲品。由於1:45pm 才到, 所以好多食物都只有少量, 選擇變得好少, 沙律只有3款, 配菜也是3款, 主菜有3款包和2款肉類。本來一心諗住就算揀無可揀, 但只要食物有質素都不錯, 但都幾失望。沙律可以混合給我, 所以我揀了一款有少許生果的沙律, 另一款是普遍雜菜沙律. 蔬菜不夠新鮮, 都偏軟腍, 顏色也變得暗了。不過難得呢度賣點是夠多菜較健康, 總好過全是肉類.。而配菜只有2款煮的豆或菜, 不太吸引之下, 選了焗薯, 好夠飽肚。焗薯不太熱, 不竟放太耐, 就算有溫熱功能的放置, 也不及剛出爐的熱辣辣, 所以也扣不少分。味道其實幾好, 夠粉綿加上雞蛋沙律令味道豐富。主菜揀了黑色的麵包, 是蟹肉沙律包. 整個餐中最吸引, 蟹肉沙律份量多, 而且好滋味, 蟹肉也沒腥味.麵包雖然再加熱多次, 外層微硬, 但內裡都鬆軟, 也不錯。最後沒有加錢, 只點了伯爵茶, 用茶包沖有好有唔好, 方便快捷又衛生, 而且仲可以添多幾次熱水來沖, 不過就冇咩誠意, 返公司自己都沖到。總括, 食物一般, 而且價錢偏貴, 只係比較多菜類, 幾
不過難得呢度賣點是夠多菜較健康, 總好過全是肉類.。
味道其實幾好, 夠粉綿加上雞蛋沙律令味道豐富。
麵包雖然再加熱多次, 外層微硬, 但內裡都鬆軟, 也不錯。
總括, 食物一般, 而且價錢偏貴, 只係比較多菜類, 幾輕盈也只岩女仕。