昨日下午去左柏景食午餐buffet 第一次去試下呢間buffet 去到見到有好多長者同師奶去食,也有很多內地人食,柏景的菜式我覺得較大眾化,係啱d年齡大少少既人食,好唔好食就見人見智, 柏景菜式較中式化多,有海鮮,壽司,呢兩款最差,海鮮的蚌同蜆肉食落有沙的,有蟹,但不覺有鮮甜味,呢間酒店的海鮮是不好吃,其他酒店好好多, 至於日式的壽司個師傅卷到成pat野咁,賣相差,有好多款壽司,但壽司上面個塊刺身完全同下面既飯分離,我去夾都夾唔起 =.= 係只得三文魚刺身係好好食, 其他刺身好一般,可以唔食, 有熱食很多,像超過十款,都係中式多,有點心,有粥,粥很好吃,好錦,唔駛落調味味道已好好吃,我見好多人都有叫粥食, 又有麵食,有喇沙湯味,味道還可以啦,又有燒烤類,燒魚頭最好食, 記得南瓜忌廉湯好好飲,甜品紫艼椰汁西米露好味, 麵包布甸都ok,有個窩夫,但一點牛油蛋味都無乜,又唔脆,唔好食的,個度可以自己沖野飲,但只限咖啡,奶茶,檸茶,有咖啡機,按制出的咖啡都ok既, 有好多款甜品,自助餐裡係最好的,大部分味道好,朱古力的蛋糕同合桃批好好食! 我用左優惠卷同信用卡,201一位,我覺得呢間菜
昨日下午去左柏景食午餐buffet 第一次去試下呢間buffet 去到見到有好多長者同師奶去食,也有很多內地人食,柏景的菜式我覺得較大眾化,係啱d年齡大少少既人食,好唔好食就見人見智, 柏景菜式較中式化多,有海鮮,壽司,呢兩款最差,海鮮的蚌同蜆肉食落有沙的,有蟹,但不覺有鮮甜味,呢間酒店的海鮮是不好吃,其他酒店好好多, 至於日式的壽司個師傅卷到成pat野咁,賣相差,有好多款壽司,但壽司上面個塊刺身完全同下面既飯分離,我去夾都夾唔起 =.= 係只得三文魚刺身係好好食, 其他刺身好一般,可以唔食, 有熱食很多,像超過十款,都係中式多,有點心,有粥,粥很好吃,好錦,唔駛落調味味道已好好吃,我見好多人都有叫粥食, 又有麵食,有喇沙湯味,味道還可以啦,又有燒烤類,燒魚頭最好食, 記得南瓜忌廉湯好好飲,甜品紫艼椰汁西米露好味, 麵包布甸都ok,有個窩夫,但一點牛油蛋味都無乜,又唔脆,唔好食的,個度可以自己沖野飲,但只限咖啡,奶茶,檸茶,有咖啡機,按制出的咖啡都ok既, 有好多款甜品自助餐裡係最好的,大部分味道好,朱古力的蛋糕同合桃批好好食!
我用左優惠卷同信用卡,201一位,我覺得呢間菜式是較普通,但都有特別有幾種好食,印度炸什菜同鴨胸好好食,天婦羅都唔差, 食左好多野,其實我都係想食下呢間d甜品先食下lunch buffet,甜品不會令人失望,海鮮同壽司類就差極, 但呢度有movenpick雪糕食,唔係間間酒店會供應呢款雪糕,movenpick雪糕真係好好食,一個人二百幾蚊食左咁多野都算係咁囉!
海鮮,五種類火腿,幾款沙律
燒烤類有雞翼,腸,三文魚,魚頭,pizza,湯
麵,點心,粥
熱食類
壽司,天婦羅,印度式食物
日式冷麵,麵包布甸,窩夫,西米露
甜品
雪糕
Movenpick雪糕
2015-01-30
$201 (Lunch)
Dining Offer
Coupon