2022-10-24 1402 views
諗唔到食咩既時候..最好就係去food court 啦😍一直想試下K11 Musea呢個good play ground,餐廳種類夠多元化,總有野食岩你心水😘🍝1️⃣ The Big Things Noodle呢間餐廳主打創新既麵食,而我地今次就叫左✨特濃卡邦尼稻庭烏冬 ($98)✨一見到個烏冬就聞到濃濃既芝士味, #芝士控 必點呀😍😍面頭灑左滿滿既芝士粉,再加埋煙肉脆脆,撈埋烏冬好好食😋烏冬硬度適中,唔會太淋。一開頭都驚會好漏,但因為有煙肉碎碎,有口感又夠香,不知不覺食晒了😝🍛2️⃣ 鍋點而呢間餐廳就主打拌飯啦,都有好多選擇架,我地叫左推介既✨ 溫泉蛋鮑魚蔥油培根脆脆拌飯 ($98)再跟餐加左($20)配杯紅棗桂圓燉桃膠✨🍛拌飯食到有葱油味,好夠香,同樣有煙肉脆脆撈埋一齊好開胃👍🏻而且份量好大碗,食完之後好飽,鮑魚就有四隻細既,都好彈牙,唔錯~🥤至於杯紅棗桂圓燉桃膠,同樣地都好足料,食到啖啖桃膠,仲要有原粒紅棗,夠晒滋潤☺️不過個人覺得甜左少少🤭🍗3️⃣GBAR叫左兩個主食,覺得少左啲野😝所以幫襯多間餐廳啦!呢間餐廳我地叫左✨烤水牛城雞翼($58)✨ 呢個雞翼相比之下就欠缺左啲啲誠意啦🥲上碟既雞翼

🍝1️⃣ The Big Things Noodle

🍛2️⃣ 鍋點

🍗3️⃣GBAR
呢個雞翼相比之下就欠缺左啲啲誠意啦🥲上碟既雞翼唔覺有烤過既㾗跡,雞皮唔脆🥲但個汁係幾惹味既