2006-12-04 17 views
廿蚊淨紫菜雙丸, 魚蛋及牛丸各四粒, 味道不太好, 也不太差。魚蛋好吃的店舖多的是, 此店的, 僅一般。牛丸比魚蛋好d, 有淡淡的牛味, 個人都係比較喜歡牛味較重的牛筋丸, 雖然此味無乜幾檔出色。整體最好的是紫菜, 無沙, 份量多, 索埋清清無味精的湯底, 還有我最喜歡的切得細細的蔥花, 感覺清清地, 都唔錯。三寶河中試食了一粒墨丸, 幾鮮的墨魚味, 比牛丸好味一個層次。又到食芥蘭的時候。芥蘭濃甜無渣, 大大碟, 真材實料, 收費合理, 就是老店屈在駿發花園仍爆場的原因。睇到人家的撈麵, 煞是吸引, 最衰自己唔爭氣。此穩打穩扎的老店, 總比街上千篇的律的餐好。因為就近電影院, 相信幫襯的機會仍多的, 始終抵得來味道不錯。選擇錯的, 是活地亞倫的"scoop"。

睇到人家的撈麵, 煞是吸引, 最衰自己唔爭氣。

選擇錯的, 是活地亞倫的"scoop"。