2018-11-28 534 views
今晚同朋友去新浦崗行街買嘢,行到晚上肚餓,搵野食,竟然見到7點都仲有點心食,就一於入去試下啦。。。。店面唔算大,有六七張台左右。依間店標榜點心係即叫即蒸,所以大家落左單後要約十分鐘左右先有得食。我地倆人叫左個鳳爪排骨飯,白花釀魚肚,香脆芋絲餅,流沙奶皇煎堆仔同埋香煎鮮蝦腐皮卷。因為太肚餓啦,所以一見到鳳爪排骨飯已即刻開餐,所以無影到佢。不過鳳爪排骨飯同其他地方無咩分別,唔需特別講都得。先講白花釀魚肚:上面件蝦滑鮮甜,下面塊魚肚就軟滑,而且份量足,魚肚吸收左蝦滑後,十分美味。跟住到香煎鮮蝦腐皮卷:腐皮卷份量相對就比較少啦,但煎得好香口好脆,都可以一試。香脆芋絲餅芋絲餅煎得香口之餘,芋香及內頭的果仁香,流沙奶皇煎堆仔:奶皇量都OK.而且堆仔香口。總括而言即食,比普通酒樓好食。

先講白花釀魚肚:

跟住到香煎鮮蝦腐皮卷:

腐皮卷份量相對就比較少啦,但煎得好香口好脆,都可以一試。

香脆芋絲餅

芋絲餅煎得香口之餘,芋香及內頭的果仁香,
流沙奶皇煎堆仔:

奶皇量都OK.而且堆仔香口。

總括而言
即食,比普通酒樓好食。