2008-11-10
星期六同太太路過,本來想去另一度食,但係見佢「終於」開舖,入去試一試。地方大體上清潔,但係高檯同普通檯o既高度實在尷尬,我一路坐,一擰個頭就望到人o地八月十五,望低o的就見到人o地鞋底,並不寫意!點菜時,餐牌上仲有好多o野遮住,下回分解。結果叫o左 Fatburger 同 Double(即係漢堡同雙層漢堡)。個普通漢堡用o左五蚊加芝士,個雙層見佢個餐牌已有一塊芝士,就另加五蚊要一塊煙肉。因為其中一個要餐,所以可以揀粗薯條或幼薯條,問收銀小姐可唔可以揀洋葱圈,點知佢話朝頭早做o個批已經賣晒,我成四點幾o黎但你都唔再整,企劃上要扣分。於是,由於自己口味比較「鬼」,所以要o左粗薯條,餐飲清一式汽水,想加錢要奶茶咖啡都唔得。上菜,汽水係七記企身大杯o個隻,兩個包睇落都足料,薯條都夠份量。開餐!薯條欠香味,質地比較粉,冇乜口感,粗身薯條都係咁o既水準似乎差強人意。包方面,個包好失望地係凍o既,雖然塊漢堡算 juicy 同熱,而且算多菜,芥辣同酸青瓜都幾好味,但始終掩飾唔到個包o既缺憾,太太說芝士係普通貨,並且因為包唔熱而做唔到溶o既效果。至於我個煙肉就中規中距,冇特別。咪住!個餐牌度塊芝士呢?唯
開餐!薯條欠香味,質地比較粉,冇乜口感,粗身薯條都係咁o既水準似乎差強人意。包方面,個包好失望地係凍o既,雖然塊漢堡算 juicy 同熱,而且算多菜,芥辣同酸青瓜都幾好味,但始終掩飾唔到個包o既缺憾,太太說芝士係普通貨,並且因為包唔熱而做唔到溶o既效果。至於我個煙肉就中規中距,冇特別。咪住!個餐牌度塊芝士呢?唯有問店員係咪放漏o左,佢問一問佢大佬,大佬過o黎回覆係「冇o既,收銀小姐唔記得問你?」我答佢有,我只係見張圖有於是以為你有。佢跟住去o左收銀度「訓示」個姐姐,件事亦不了了之。
食完之後,我同太太講o左句:「應該都唔會再o黎。」