2010-01-07 31 views
一飲飲左成兩三個鐘,天色已接近入黑,是時間回去,不過下午飲兩杯,難免有點醉意,我需要的是食物﹗行番出大街,平平地要食個麵就係呢間牛記﹗猶記得中六定中七學校帶來南丫島旅行,那年去飲杯凍飲就係呢間牛記,回想都已十幾年前,呢間牛記個樣完全無變,那年的紅豆冰紅豆硬得有如bb彈,難飲到成班同學爆哂粗﹗問阿哥有咩好食,佢話呢度食燒味粉類,唔洗諗就要左個叉鵝瀨喇﹗以為都係普普通通,估不到用料都幾多,鵝肉不少成五六件,多肉夠味﹔叉燒雖然係瘦叉,不過都軟熟好食﹗少少醉食番碗叉鵝瀨精神真係為之一振,成個人醒番暖哂舒服哂,$24不貴,要給她一個笑面﹗

行番出大街,平平地要食個麵就係呢間牛記﹗

叉鵝瀨
叉同鵝份量不少
餐牌
那年旅行的休息地方
$24 (Tea)
Celebration
Christmas