星期六去開駱駝漆行街,shopping之前就去咗皇廷工房點心專門店醫肚因為男朋友話佢10級肚餓,所以我哋兩個人叫咗一個麵同5個點心,overall嚟講食物味道不過不失,我們呢間點心專門店坐得幾舒服,有別於傳統酒樓,所以都有幾pair後生情侶。抵食之選我會介紹嘅就係午市套餐,一個飯/米線,再配一個點心同飲品,都只係$54,仲要個飯/米線份量真係超多見主食比較多人推介嘅係雞肉雲吞米線,所以我哋就即管試試佢啦。我想講,個雞肉雲吞米線份量大到2個人都食到,佢仲有5粒雲哋同半粒雞蛋 味道方面,佢個湯底清清地唔會好濃味,雲吞餡料有雞肉、木耳絲,一啖一粒,口感滋味油菜 (套餐+$8)加8蚊雞就有一大碟生菜,真心抵食,鼓油可以自己落皇廷蝦餃皇 $26餃皮厚薄均勻、蝦肉好彈牙,不過真心建議要趁熱食蟹子燒賣皇 $24豬肉無肥膏,蝦肉彈牙,超正!香芋蒸排骨 $26排骨份量好多仲好入味,芋頭都好林身,好好食喇沙牛栢葉 $26出邊酒樓食多數都係薑蔥牛栢葉,佢個喇沙唔算太辣,但食落我就覺得佢似咖喱味多D,不過口感幾過癮春風得意腸粉($30/3條)多數酒樓都會喺腸粉入邊加油炸鬼,但呢個入邊係炸春卷,都幾特別,食落好

油菜 (套餐+$8)
加8蚊雞就有一大碟生菜,真心抵食,鼓油可以自己落

皇廷蝦餃皇 $26
餃皮厚薄均勻、蝦肉好彈牙,不過真心建議要趁熱食

蟹子燒賣皇 $24
豬肉無肥膏,蝦肉彈牙,超正!

香芋蒸排骨 $26
排骨份量好多仲好入味,芋頭都好林身,好好食

喇沙牛栢葉 $26

春風得意腸粉($30/3條)
多數酒樓都會喺腸粉入邊加油炸鬼,但呢個入邊係炸春卷,都幾特別,食落好似比平時更加香脆