今日兩個人去旺角睇戲,開場前當然要食少少野,仲要快靚正嗰隻,於是去咗朗豪坊嘅food court ,呢度容易搵位,選擇又多,見到呢間「Oh My Goose」,個名好得意,一定係出名燒鵝啦,啱晒我哋兩個離遠見啲燒味好吸引,望見都口水流,仲好多人排隊,見到個餐牌有「暗然銷魂飯」,就諗起食神嘅家燕姐,一於就試吓叉燒半肥瘦,鋪左白飯上面,叉燒嘅肉汁自然咁滲透喺飯裏面,食過叉燒飯嘅人都知道,叉燒絕不能分開上的,呢個係重點,有啲餐廳扮高檔,將叉燒分開上,就完全唔係嗰件事再將隻半熟流心蛋刺穿,將蛋黃槳混和一起,正正式式嘅暗然銷魂飯精粹喺晒度,冇得輸朋友就食得更招積,原隻燒鵝髀不特止,仲要講明免切,識食得佢吖成隻鵝髀揸住係手,嗰種滿足感,係冇嘢可以代替,睇住佢食嘢個樣真係招積到冇朋友,哈哈今餐我哋揀咗爆檸茶,係用青檸加檸檬,甜度適中啱晒香港人口味,我哋都覺得同燒味好夾,估唔到今餐我哋又撞得幾好呢間鋪頭喺呢個food court來講,長時間大排長龍,證明好受歡迎,價錢平,食物得,已經係致勝之道

,就諗起食神嘅家燕姐,一於就試吓

爆檸茶

Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$80 (Lunch)
爆檸茶