近年好多香港人都專登返大陸食烤魚🐠小編都幾鍾意食烤魚🤩不過覺得香港都有好多高質嘅餐廳 值得支持㗎🇭🇰今次介紹嘅呢間我要烤魚 成條魚真係好大🥰而且食烤魚嘅同事亦都可以食到好多唔同嘅串燒😗所以小編覺得好正啊🥰有啲烤魚店嘅抽風系統麻麻哋 搞到越食越熱..但係呢間舖頭嘅冷氣非常之足夠😍😍足以抽晒啲熱氣走 真心做得好🥰🥰.🐷蕃茄烤清江魚🐠魚類方面可以揀鱸魚或者清江魚🤣小編今次就揀咗清江魚🐷口感非常之嫩滑👍🏻👍🏻而且成條魚好大條 真心啖啖都係魚肉 而且冇乜細骨🤩除此之外 成條魚上菜之前已經係被煎香左👍🏻所以魚皮係有少少脆脆地🤣🤣吸收晒成個湯底嘅濃郁 蕃茄精華之後🍅魚肉非常之入味啊🤪🤪由於個湯底太好味啦 所以我哋最後仲隊多咗個四川寬粉落去🤣 呢個簡直就係對湯底嘅尊重😗 因為四川寬粉出咗名係吸到湯😍正呀😆成個烤魚本身係配咗六款配菜 呢六款配菜係你叫烤魚就有得食 唔使專登特別包括娃娃菜、蓮藕、萵筍、薯仔片、黑魔芋、芽菜😁小編最鍾意食黑魔芋 因為口感非常之彈牙所以我哋最後都追加咗一碟🤣🤣🐷手切封門牛柳🥩除咗可以食烤魚 仲有得體驗打邊爐嘅快感🤣🤣我哋加咗啲牛柳 牛味冇比濃郁嘅蕃茄湯味掩蓋👍🏻😗 唔錯呀🐷黃金
近年好多香港人都專登返大陸食烤魚🐠
小編都幾鍾意食烤魚🤩
不過覺得香港都有好多高質嘅餐廳 值得支持㗎🇭🇰

今次介紹嘅呢間我要烤魚 成條魚真係好大🥰
而且食烤魚嘅同事亦都可以食到好多唔同嘅串燒😗
所以小編覺得好正啊🥰

有啲烤魚店嘅抽風系統麻麻哋 搞到越食越熱..
🐷蕃茄烤清江魚🐠
魚類方面可以揀鱸魚或者清江魚🤣
小編今次就揀咗清江魚🐷

除此之外 成條魚上菜之前已經係被煎香左👍🏻
所以魚皮係有少少脆脆地🤣🤣
吸收晒成個湯底嘅濃郁 蕃茄精華之後🍅
魚肉非常之入味啊🤪🤪

包括娃娃菜、蓮藕、萵筍、薯仔片、黑魔芋、芽菜😁
小編最鍾意食黑魔芋 因為口感非常之彈牙
所以我哋最後都追加咗一碟🤣🤣

🐷手切封門牛柳🥩
除咗可以食烤魚 仲有得體驗打邊爐嘅快感🤣🤣
我哋加咗啲牛柳 牛味冇比濃郁嘅蕃茄湯味掩蓋👍🏻😗 唔錯呀

🐷黃金饅頭
小編覺得呢個黃金饅頭 真係好抵食 $20就有四粒 真心平過出面好多餐廳🤣🤣
而且真係做到外脆內鬆軟😍
點埋煉奶真係Perfect

🐷翠玉瓜
我哋仲叫咗兩串燒翠玉瓜🤪
成個調味偏鹹🤣🤣
不過飲返兩啖嘢飲就冇事啦😂😂😂
又唔會燒到啲瓜太老 所以小編都覺得OK嘅~

🐷牛油蜜糖多士
好搞笑 冇諗過食烤魚可以好似去咗BBQ咁
佢哋嘅多士應該就係生x麵包出品🤣
每一啖都係超級超級濃郁嘅牛油味🧈
真係準備食完隨時中風
面頭在淋咗啲蜜糖 🍯所以真係好鬼正🙂‍↕️
如果大家有quota嘅話就食啦🥰

🐷甜蜜燒菠蘿
呢個燒菠蘿好正 因為面頭係有少少凝固咗嘅焦糖 🤩 好鬼正 令到成個口感豐富咗
菠蘿亦都係非常之juicy👍🏻👍🏻

🐷椰青
唔係講笑 $38咁大個椰青 小編覺得好佛心🥰🥰
去九龍城是但搵間泰國餐廳食嘢 一個椰青冇$50都走唔甩😂😂
仲要$38咁鬼死大個🤣🤣🤣
小編最愛椰青🤪🐷👍🏻

🐷冷泡白桃烏龍茶
食咁多嘢 梗係要叫返杯茶嚟解一解膩 雖然本身已經叫咗兩個椰青 但係食烤魚真係會想飲好多野 🤣 叫多杯嘢飲都唔係好過分啫

🐷檸檬薏米水
另一位小編就叫咗杯檸檬薏米水 真心好足料 因為好多薏米同埋好足味👍🏻 香港咁潮濕 個個都好似有啲濕熱問題咁 平時食飯見到Menu有得揀薏米水嘅話小編都會揀 又好飲又健康 仲可以順便怯一怯濕🤣😆👍🏻👍🏻