2018-07-26 869 views
我fd話美孚新開左間打邊爐叫我同佢去試下,於是就去左食,個度都算近地鐵站幾方便,係要上電梯再上層樓梯咁。我地book左位所以唔洗等,如果8點左右walk in食就要等下。我同fd都叫左海鮮盛合、剌身拼盤 + 晚市120分鐘火鍋放題。如果唔要海鮮剌身同雪糕就平啲,不過就得90分鐘。湯底叫左鰹昆布同骨膠原雞湯,正常味道無咩特別。佢啲海鮮好新鮮,絕對值得叫黎食!全部都好足料,呢度係兩人份量,全部都打孖上,龍蝦又超大隻。我覺得個龍蝦滾佢5分鐘左右就ok,肉質鮮嫩多汁,一個字爽!其他例如鮑魚有趙口、扇貝、蜆都好新鮮好有口感。推薦一試!而剌身既種類呢就係師傅任意比既,都新鮮的,可惜除左三文魚其他都唔係我最愛既種類,不過黃色個堆野係爽既。至於肉方面就叫左美國頂級牛小排放題,除左牛小排仲會有黑毛豬豚肉同特選雞腿肉。牛小排口感好薄好soft,建議唔好滾太耐,就會肉質香滑。黑毛豬豚肉都唔錯,肉質唔會話韌,好易咬得開。至於雞腿肉都幾嫩滑,但如果唔小心滾耐左就會無左d嫩滑感,同埋唔係粒粒肉都咁靚。雪糕每人限食一個,飲品都幾多選擇,環境唔錯幾寬落,同枱唔識既話仲有有個牌隔住幾好。

海鮮

牛小排口感好薄好soft,建議唔好滾太耐,就會肉質香滑。

黑毛豬豚肉都唔錯,肉質唔會話韌,好易咬得開。

2018-07-10
$405 (Dinner)
海鮮