2017-06-25 1165 views
對吃貨來說,最痛苦莫過於“有得睇冇得食”。 早排朋友來魂燒食海膽飯,send咗張相俾我.......心思思咗一排,今晚終於有機會 拉埋朋友一齊來朝聖喇!今日天氣超熱, 好彩一入到去就有淡淡嘅涼風。相信大家都試過,明明室外好熱但入到商場就超凍,咁樣好易感冒。 呢部冷氣唔會開得好大,涼涼地咁樣比較舒服。-秘製海膽飯海膽鮮甜,完全唔會腥, 仲要成板咁上,非常豪爽。將蛋黃同飯撈勻令個飯都好滑溜,118蚊絕對物超所值,必食!-頂級安格斯牛扒飯 牛扒肉質鮮嫩,整得啱啱好,唔會太韌。秘製醬汁亦帶出左牛肉鮮甜,值得一試!-極上牛小排鵝肝拉麵雖然麵質同正统拉麵店有距離, 但平時嘅拉麵店就冇咁特別嘅配料可以揀。158蚊一碗麵,竟然有三片鵝肝, 有咁高質素嘅配料,湯底又鮮甜, 可以一試。-鹿兒島a4和牛拉麵和牛拉面質素亦唔錯, 食得出同普通肥牛唔一樣,呢個真係試咗先知!-燒芝士蠔燒生蠔方面,可以揀芝士、蒜香或者汁燒。 我哋揀咗重口味嘅芝士。蠔嘅鮮味中和咗芝士嘅鹹味, 雖然大約30蚊一隻唔算好平,但係物有所值。可惜嘅係今次食唔到限量嘅蟹黃飯,唯有等下次再嚟碰下運氣。

秘製海膽飯

鹿兒島a4和牛拉麵

-鹿兒島a4和牛拉麵

芝士燒蠔

-燒芝士蠔

可惜嘅係今次食唔到限量嘅蟹黃飯,唯有等下次再嚟碰下運氣。
2017-06-22
$150 (Dinner)
秘製海膽飯