2016-10-11
今晚係紅館睇concert 順便同朋友睇下附近有咩好食,見到iconic評價不錯同埋海膽熱狗好吸引所以就黎試下其實一早都知鋪內坐位少,等位都要預返多的時間!黎到果然如大家所講,鋪內大概5-6個坐位,我地前面有兩pair情侶,大概都等左廿分鐘以上先有位,注意差不多排到你可以落左單先因為製作需時,又或者買外賣到附近的公園可能更省時。一心為了海膽熱狗而來,但原來現在已經沒有供應有的失望,店員推介松葉蟹狗,咁就試試啦!彩虹薯條,有茄汁、藍芝士、芥末、BBQ汁、千島醬,加上煙肉,幾惹味!但份量比我想像中少,薯條更香脆會更好到主角出場!蟹肉分量相當足!配上牛油果、千島醬、sprout同熱狗腸!味道相當夾,蟹肉鮮甜,配上惹味千島醬及清新沙律菜,熱狗包相當軟熟,唯一不足之處是牛油果不夠熟,有些少硬地獄芝味-由於冇海膽的關係我們點了這個熱狗,叫得地獄其實可選辣或者不辣,我們點了小辣但辣度也不能忽視,反而芝士味道沒有我們想像中的香濃,可能我們吃蟹肉熱狗也吃得半飽了。吃到最尾覺得有點膩呢combo仲包括粟米粒,冇咩特別飲品我選了士多啤梨梳打,是店員推介的味道,果然沒有介紹錯!士多啤梨味道香甜,最重要不是藥水
其實一早都知鋪內坐位少,等位都要預返多的時間!黎到果然如大家所講,鋪內大概5-6個坐位,我地前面有兩pair情侶,大概都等左廿分鐘以上先有位,注意差不多排到你可以落左單先因為製作需時,又或者買外賣到附近的公園可能更省時。 一心為了海膽熱狗而來,但原來現在已經沒有供應有的失望,店員推介松葉蟹狗,咁就試試啦! 彩虹薯條,有茄汁、藍芝士、芥末、BBQ汁、千島醬,加上煙肉,幾惹味!但份量比我想像中少,薯條更香脆會更好 到主角出場!蟹肉分量相當足!配上牛油果、千島醬、sprout同熱狗腸!味道相當夾,蟹肉鮮甜,配上惹味千島醬及清新沙律菜,熱狗包相當軟熟,唯一不足之處是牛油果不夠熟,有些少硬 地獄芝味-由於冇海膽的關係我們點了這個熱狗,叫得地獄其實可選辣或者不辣,我們點了小辣但辣度也不能忽視,反而芝士味道沒有我們想像中的香濃,可能我們吃蟹肉熱狗也吃得半飽了。吃到最尾覺得有點膩呢 combo仲包括粟米粒,冇咩特別 飲品我選了士多啤梨梳打,是店員推介的味道,果然沒有介紹錯!士多啤梨味道香甜,最重要不是藥水味,配上有汽梳打水正好消消滯!
順帶一提,小店都好貼心,知道去幫襯的都是會去睇何韻詩演場會,所以佢就會播何韻詩的歌