2022-04-07
東京街日本料理 (外賣店)身為土友,點可以唔食匀成個土瓜灣嘅美食呢??今日我屋企人唔煮飯,所以要買外賣,印象記得馬頭角道有間日本餐外賣經常好多人排隊買外賣,所以就過去,舖頭裝修好乾淨,有日式的感覺。雖然店舖並不大,但外賣餐牌款式非常多,除咗單點,仲有不同款式嘅壽司盛盒,啱晒開party叫到會!櫥櫃嘅刺身用料望落新鮮,難怪咁多人排隊😍😍我order左極尚壽司拼盤,適合二人份,裏面有怪獸三文魚腩壽司,怪獸鰻魚壽司,魚子花之戀,帶子拖羅魚子戀,怪獸甜蝦壽司,龍蝦沙律蟹棒壽司,每款各兩件。等候時間大約15分鐘左右,拿到外賣已經急不及待回家打開,外盒非常精美,壽司擺盤很用心,除咗壽司很吸引之外,裏面是有擺設的,絕對是加分位,壽司點解用怪獸來形容,絕對來得適合,因為怪獸壽司件刺身非常厚切,很邪惡的那種!🤤每一件都很有份量,刺身很新鮮,吃完兩個人都非常大滿足,一定會回頭再幫襯🤍