2016-09-30
食左好多次le creperie, 今次終於的起心肝,寫佢既食評。位於上環既店,中午往往是full house,不只港人,重有好多外國人會黎食。咁你都諗到有幾好食啦。中午 既lunch set好抵食呀,有一款咸 既,有一款甜 既,仲有一杯野飲比你揀,都係$120 - 150 蚊鬆。如果唔係lunch 去食,一塊crepe要成80幾90蚊,所以lunch set係絕對超值。由於個人10分喜愛芝士,所以鹹 既我揀左La Complete Galettes,食材好平同好簡單, 芝士配上ham 既鹹味岩岩好,鹹味 既Galettes邊皮脆脆地。 不過芝士食得多好濟架。食完咸既crepe 已經好胞,但好戲在後頭,女人係有兩個胃既。好貪心,又想食朱古力又想食焦糖既我,簡chocolate and caramel crepe 就最岩,crepe 皮係完全軟林林, 雖然唔係好多醬,甜味岩岩好,唔太甜,但焦糖 味會蓋過朱古力味,如果係鍾意食朱古力多d 既朋友,可以只揀朱古力味。食完好滿足。
中午 既lunch set好抵食呀,有一款咸 既,有一款甜 既,仲有一杯野飲比你揀,都係$120 - 150 蚊鬆。如果唔係lunch 去食,一塊crepe要成80幾90蚊,所以lunch set係絕對超值。 由於個人10分喜愛芝士,所以鹹 既我揀左La Complete Galettes,食材好平同好簡單, 芝士配上ham 既鹹味岩岩好,鹹味 既Galettes邊皮脆脆地。 不過芝士食得多好濟架。
Other Info. :
侍應全部係外國人,Menu有中英對照。
不過lunch 都好多人, 所以要早點去等呀~