2016-10-20 1255 views
今日本身諗住去銅鑼灣試太陽芝士炸雞點知佢會限時1.5hrs所以就轉左黎紅磡呢間韓國野到試炸雞啦😋我地今次有3個女仔就所以就叫左1份炸雞1份紫菜包飯同埋1碗水冷麵share黎食啦❤️好彩我地7點前就到左如果唔係應該要等位嚕~一坐底個服務員就比左3杯茶我地 好好👍🏻而且個到既員工大部分都係韓國人黎好正宗既感覺嗌完野食冇幾耐就上左5小碟開胃菜 分別有薯仔/菠菜/大荳芽/同2碟泡菜 個菠菜係咸咸地既好好味但大荳芽就油左少少~其他整體上都ok幾開胃之後就上左份吞拿魚紫菜卷(唔辣$68)第一次試牛同豬以外既紫菜卷個感覺都幾特別 d吞拿魚夾埋蘿蔔同蛋絲食落都幾夾同埋應該係即叫即整仲有少少餘溫😋d飯同埋餸既份量都啱啱好唔會太大舊飯加埋爽口既配料都幾唔錯同埋特別~然後就上左份韓式水冷麵($98)佢上既時候比左2樽醬汁分別係醋同埋芥末醬 就咁冇落醬試左個水冷麵佢做得出色既位係本身個湯已經酸酸地好開胃同埋有時既水冷麵會勁淡佢反而唔會 同埋個麵既質地好滑好好味仲會好細心已經幫你剪好曬唔會食到好麻煩 但之後加左d芥末醬(5滴左右)試下 omg😱辣就唔係好辣但勁哄鼻差d呼吸唔到仲標曬眼水!建議唔係好食辣既人要小心唔
嗌完野食冇幾耐就上左5小碟開胃菜
開胃小菜
之後就上左份吞拿魚紫菜卷(唔辣$68)
吞拿魚紫菜卷
然後就上左份韓式水冷麵($98)
水冷麵
佢上既時候比左2樽醬汁分別係醋同埋芥末醬 就咁冇落醬試左個水冷麵佢做得出色既位係本身個湯已經酸酸地好開胃同埋有時既水冷麵會勁淡佢反而唔會 同埋個麵既質地好滑好好味仲會好細心已經幫你剪好曬唔會食到好麻煩 但之後加左d芥末醬(5滴左右)試下 omg😱辣就唔係好辣但勁哄鼻差d呼吸唔到仲標曬眼水!建議唔係好食辣既人要小心唔好加咁多!
最尾就係主角出場❤️雙拼無骨炸雞($188)
雙拼無骨炸雞
本身諗住可以揀雙拼既味點知原來set左一定係原味拼甜酸味不過唔緊要都幾啱我地口味而佢個炸雞都送左一小碗醃蘿蔔食完炸雞食返粒蘿蔔可以一解口中既油膩感覺👍🏻首先試左個甜酸醬味先食落d雞都幾滑同埋炸得好香脆加埋甜甜酸酸既醬汁超級好味 佢既肉質腍腍地又唔會太硬👍🏻個人黎講甜酸味好食過原味 而原味會淡少少但都係有味既但比起甜酸醬好似肉質硬同乾少少 整體黎講2種味都唔會好肥好膩而且可以揀無骨食落都方便好多 食落又唔會滿口雞油反而仲有少少肉汁保留到 價錢方面炸雞係ok既但個冷麵感覺上貴左少少 下次都可以值得一試☺️
吞拿魚紫菜卷
雙拼無骨炸雞