2018-07-27 459 views
慈雲山食肆林立,特別係夜晚,好似個小夜巿咁。今年平安夜無出去逼無出去倒數,反而來一間茶餐室,試試佢遠近馳名的煲仔飯。太多選擇,揀左好耐揀左火焰玫瑰肥牛煲仔飯同邪惡芝士煲仔飯,因為即叫即整,都等左好耐,差唔多45分鐘,好在我地都過哂繁忙時間先黎~先上邪惡芝士煲仔飯,我地揀左配雞肉,一黎到果陣,D芝士多到鋪滿哂個飯,仲要好平滑,好似水蛋咁~出手攪均先食,D芝士多到聞都聞到好濃郁,食落粒粒飯都有,不過雞肉就無乜太大作用,因為已經俾芝士搶哂風頭。之後就上招牌飯火焰玫瑰肥牛煲仔飯,顧名思義,D肥牛排到好似玫瑰花咁,一上枱就有伙計即刻淋上玫瑰露酒點火,好勁抽,之後又係要攪均先食,D牛肉唔會老,好好味,但D酒味就略重左D~最後都係提下大家,要食煲仔飯就要預時間,依間唔同普通茶餐廳,要等位等食嫁~

2016-12-24
$100 (Dinner)
  • 邪惡芝士煲仔飯