之前已經食過一次,嗰次因為啱啱新開,店舖又唔算大,排晒長龍咁,勁誇張呀😱等咗好耐先有位,不過係值得嘅😘吐司超級足料,d餡多到爆晒出嚟,所以上一次食到好呢hea😅同埋真係好邪惡😈作為麵包控嘅我,又點會淨係食一次呢?🤭🧀雙重芝士煙肉滑蛋吐司 $58即烘嘅吐司熱辣辣🔥表面口感香脆,入面就非常鬆軟👍🏻不但有牛油香味,仲帶輕微嘅焦香😋餡料分別有水牛芝士、車打芝士、煙肉同滑蛋✨厚厚嘅芝士包圍住吐司嘅內層,而且仲係熱熔狀態,有拉絲效果🤩煙肉唔算肥,鹹香味十足🥓炒蛋夠濕潤滑嫩,蛋汁不斷流出嚟😆呢個組合真係冇得輸,好滿足呀~但食食吓會覺得有d膩😅🥔香草腸脆薯餅芝士滑蛋 $58香腸質感尚算厚實,啖啖肉咁,入口散發陣陣香草嘅清香💕薯餅大大塊,炸得金黃香脆☺️車打芝士熔熔哋咁,同滑嫩嘅炒蛋真係好夾呀~加埋茄汁、芥末、特製醬汁同酸酸爽口嘅酸瓜粒,令味道更豐富,感覺更清新🤗🦀軟殼蟹親子滑蛋 $68軟殼蟹係即叫即炸,炸得香脆可口,而炸粉又唔厚😁滑蛋同樣超級滑嫩,蛋味香濃,上面就有一小堆蟹子,口感卜卜脆,好正呀🥰加埋特製嘅黑醋汁同清新嘅青檸汁,食落都冇咁膩,唔錯😉🍟海苔薯條 (跟餐+$18)係厚切薯條呀~炸得夠脆,仲落

🧀雙重芝士煙肉滑蛋吐司 $58
雙重芝士煙肉滑蛋吐司

🥔香草腸脆薯餅芝士滑蛋 $58
香草腸脆薯餅芝士滑蛋吐司

🦀軟殼蟹親子滑蛋 $68
軟殼蟹親子滑蛋吐司

🍟海苔薯條 (跟餐+$18)
係厚切薯條呀~炸得夠脆,仲落埋大量嘅海苔碎,不過就略嫌鹹咗少少🤏🏻

🌽牛油粟米 (跟餐+$18)
如果唔想食咁多炸嘢,呢個都算係較健康嘅選擇😇每一啖都有濃郁嘅牛油香🧈粟米嘅份量亦唔少㗎~

🦋蝶豆花百香果多多氣泡特飲 (跟餐+$24)
多多嘅味道唔濃,主要係飲到百香果嘅酸甜味😚而且因為係氣泡飲品,梗係有解膩嘅效果la~啱晒喺食完咁邪惡嘅吐司之後飲✌🏻
蝶豆花百香果多多氣泡特飲

整體嚟講,吐司嘅質素高,而且非常足料💗不過價錢都唔算平,正所謂一分錢一分貨呀嘛😜間唔中食吓都ok la🤭

評分(最多5粒⭐️,✨為0.5)
❣️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
❣️環境: ⭐️⭐️⭐️✨
❣️服務:⭐️⭐️⭐️
❣️賣相:⭐️⭐️⭐️✨
❣️CP值:⭐️⭐️⭐️

📍荃灣大河道100號海之戀商場1樓1005號舖

❤️🧡💛💚💙💜❤️🧡💛💚💙💜❤️🧡💛
如果想睇更多food review,歡迎follow IG @littlehkgirl_eat.all.day❣️
雙重芝士煙肉滑蛋吐司
香草腸脆薯餅芝士滑蛋吐司