2022-08-21 45 views
好耐冇食過雞煲火鍋放題,但係又食厭咗平時旺角創興嗰一堆,今次就嘗試吓呢一間叫做人和月嘅火鍋放題😋-✨火鍋頭盤火鍋頭盤四選一,有雞煲、酸菜魚、韓國芝士雞等等嘅嘢食。我哋加咗$58升級頭盤做酥皮麻辣芝士雞煲😋呢個雞煲有酥皮有芝士超級邪惡!店員會喺你面前處理面頭嘅酥皮,唔使驚塊酥皮太大塊唔識搞🤣-✨冬瓜野菌湯火鍋放題由於食咗一個重口味嘅雞煲,火鍋湯底我哋就揀咗一個比較清淡嘅冬瓜湯,可以冇咁熱氣。但係其實除咗冬瓜湯之外亦都有好多唔同款式嘅湯底例如牛奶湯,麻辣湯,任君選擇。-✨唔同部位嘅牛肉呢一個套餐可以食咗好多唔同部位嘅牛肉,雪花肥牛,牛版健,牛下肩,牛胸爽。牛胸爽個質感非常特別,牛肉嘅香味亦都好明顯,非常推薦-✨其他配料除咗牛肉之外亦都有大量嘅配料。我最鍾意嘅就係墨魚滑,鯇魚片,全部都好新鮮同埋爽口😜-✨甜品區林尾仲有一個甜品區域 你可以根據自己嘅喜好嚟整一個台式嘅仙草甜品 自製仙草又真係第一次!

火鍋頭盤

✨冬瓜野菌湯火鍋放題
由於食咗一個重口味嘅雞煲火鍋湯底我哋就揀咗一個比較清淡嘅冬瓜湯,可以冇咁熱氣。但係其實除咗冬瓜湯之外亦都有好多唔同款式嘅湯底例如牛奶湯,麻辣湯,任君選擇。

✨唔同部位嘅牛肉

✨其他配料