2018-01-13 1397 views
假日一家大細約了幾位老友輕鬆一下,去完川龍嘆茶後,驅車到甲龍行下山路。不過甲龍條路太窄,單程對頭車太多,根本好難泊位,唯一方法就係去農場鮮奶餐廳泊車,順便幫襯佢嘅新鮮牛奶製品。呢間農場鮮奶餐廳我從小已有來過,但今次係第一次帶埋囝仔來,對佢來說分外有新鮮感!佢既薑汁撞奶新鮮滑溜,薑味香濃!不過估唔到佢嘅魚蓉燒賣至係最好味,有魚味得來唔會有腥味,質感好煙銀!阿仔吃個不停!佢用鮮奶沖嘅咖啡都好香濃,一啲茶餐廳咖啡嘅酸味都冇!最正係嗰度係好大自然啲feel,牙仔仲可以買草草為小羊,娛樂美食兼備,真係好過去嗰啲乜乜乜農莊,慳返百幾蚊入場費!食完嘅我哋喺附近行咗一個鐘,隔離自然生態園好靚好舒服,確係假日一遊嘅好地方!
佢既薑汁撞奶新鮮滑溜,薑味香濃!

佢用鮮奶沖嘅咖啡都好香濃,一啲茶餐廳咖啡嘅酸味都冇!

• 薑汁撞奶