2019-05-19
呢日想俾啲me time 自已,所以幫個學生補完習之後就自己一個上左黎呢度,諗住食小小野兼靜靜地放空一下!!呢度唔會限你時坐幾耐,空間感又大,最岩兩三知己黎小聚一下或者好似我咁獨自黎坐下靜下食啲野咁都唔錯~~呢度係以半自助既型式買食物既,睇好食咩飲咩之後就去排隊俾錢落order之後等食物準備好就出去自己拎食物,連水同餐具都係自己係呢個area自己拿取架:)係等候食物既期間見到呢度有得買好多唔同款式既postcard,同時醒起自己都好耐無寫過postcard嚕所以心血來潮就揀左張俾自己,準備寫返張“給自己的打氣postcard”都未寫完張postcard,啲食物同野飲都拎得啦~~我要左個“香草汁菠菜雜菌意粉”HKd$68同一杯“曖昧”HKd$58意粉既賣相唔錯啵,面頭灑上大量香噴噴既芝士絲架!!!香草汁既味道都幾濃,但唔會話好膩,意粉係扁身既意粉,唔會煮到淋晒✔✔當中仲有唔少菇菌同菠菜添,整体既味道都比預期中既好=)而飲品方面就幾有驚喜,呢杯“暧昧”其實係草莓加藍莓既乳酪飲品!飲落好smooth同唔會太甜,飲到天然雜莓既酸甜味道,係好fresh好舒服既感覺
呢度唔會限你時坐幾耐,空間感又大,最岩兩三知己黎小聚一下
或者好似我咁獨自黎坐下靜下食啲野咁都唔錯~~
意粉既賣相唔錯啵,面頭灑上大量香噴噴既芝士絲架!!!
當中仲有唔少菇菌同菠菜添,整体既味道都比預期中既好=)