(Non-member)
2002-06-08 4 views
早兩日去o左灣仔生記食飯, 慶祝阿爸節(見另一已出之食評), 覺得麻麻地. 尋日去機場送機. 入閘前食dinner, 唯一o岩爸媽食就係呢間中菜館囉.o係機場都預o左佢貴. 不過, 都無法啦, 我地五個人, 叫了一個四人套餐:豆腐羹( 仲有d 料, 似似地碗仔翅, 味精多了點, 不過過得去啦)蝦仁帶子西蘭花( 都幾好食, 不太油, 蝦都算爽)豆腐班腩煲( 正式名好似唔係咁, 不過d 料係咁, 豆腐淡了點, 魚鹹了點, 汁太杰, 不過都過得去啦)蟹肉扒菜( 小棠菜有少少苦, 而且為了賣相美觀, 太大棵啦, 難d 進食. 不過d 蟹肉獻都ok, 唔算好鹹)燒味雙拼( 叉雞, 最好食係叉燒! 真係美心一貫水準! 可惜太少了, d 白切雞好似o係非洲返來, 好少肉呀! )甜品( 有綠豆沙, 豆花同合桃露揀. 我食合桃, 都ok 啦)除o左一個?, 我地另外叫了一個蒜蓉莧菜. 阿媽話d 菜合時, 一定好食. 我都覺, 不過, 一睇單呢個菜要70 蚊呀(阿媽話o係街市, 7 蚊都食到你暈)! 於是一個五百幾蚊的餐, 加一個菜, 三個白飯, 茶錢, 10% 等, 五個人就食了八百幾蚊! 不過, 念在
蝦仁帶子西蘭花( 都幾好食, 不太油, 蝦都算爽)
除o左一個?, 我地另外叫了一個蒜蓉莧菜. 阿媽話d 菜合時, 一定好食. 我都覺, 不過, 一睇單呢個菜要70 蚊呀(阿媽話o係街市, 7 蚊都食到你暈)! 於是一個五百幾蚊的餐, 加一個菜, 三個白飯, 茶錢, 10% 等, 五個人就食了八百幾蚊! 不過, 念在佢o係機場, 環境服務都不錯, 食味不差( 但當然唔係impressive 啦), 而且份量都算多( 可能我地三個女細食d 啦, 如果四個男仔食可能就o岩o岩好, 大食就不夠). 所以如果去開機場想食中菜, 呢間都ok o架. 起碼佢唔會仗住自己係獨家村就求求其其啦.