2011-07-08 66 views
行開去到西區,本來想食羊,但係朋友想食西餐,見到附近有呢間,價錢都ok,去。環境 ~ 坐得舒服,氣氛輕鬆,好。服務 ~ 先問要唔要house wine,我地唔要,見我地好熱,推介Smoother,因為天氣熱,要咗兩杯。薄荷朱古力~小甜,薄荷味比較淡,都ok。Berry Smoother ~ 因為係用雜梅,支飲管都粗啲,朋友話幾ok。主菜附送餐湯,咖啡。先來個湯甘筍忌廉湯 ~ 忌廉不多,與甘筍汁配合,兩種味都可以嘗到,正。好多時要呢樣多,嗰樣多,冇咗平衡,反而唔好食。主菜羅勒西班牙腸扁麵 ~ 食得出用新鮮蕃茄煮汁,同羅勒及西班牙腸炒扁麵,味道好,可惜扁麵煮得未夠,都幾好啦。(好似係)芥末保雲酥焗羊架 ~ 羊味淡,肉比較"un",帶小小苦,不過,伴碟沙律好爽脆。咖啡 ~ 香,都算滑,苦味少,(部咖啡機功勞),正。要多件蘋果肉桂芝士蛋糕 有蘋果粒,肉桂味比較少,普普通通啦。跟住見到有人入來要"貓屎咖啡"($220/一杯),好似好吸引,下次先試。似乎呢間賣啲咖啡比較正。
環境 ~ 坐得舒服,氣氛輕鬆,好。
薄荷朱古力~小甜,薄荷味比較淡,都ok。

主菜附送餐湯,咖啡。
先來個湯

主菜
,不過,伴碟沙律好爽脆。
咖啡 ~ 香,都算滑,苦味少,(部咖啡機功勞),正。

要多件蘋果肉桂芝士蛋糕
有蘋果粒,肉桂味比較少,普普通通啦。

似乎呢間賣啲咖啡比較正。
2011-07-07
$170 (Dinner)