2020-06-28
我諗黎呢度嘅人有部份都係因為睇咗個報導見到有個藍帶女廚神,於是阿叔我都要來支持一下黃色呢啲嘢唔講咁多啦自己明啦呢度環境其實唔錯都幾有文青feel,環境整體來講都係清潔,枱與枱唔會太逼晚市餐牌叫嘢食之後火速送上南瓜湯沙律同埋凍嘅水果茶南瓜湯香濃甜甜的creamy對於我唔鍾意南瓜既人黎講都唔錯幾好飲沙律來講其實我覺得尚算普通入邊有蘋果粟米薯仔沙律菜普通沙律醬,坦白講就冇咩特色水果茶唔錯,少少甜,但入面有幾款生果,唔錯先前睇好多食評好多人都話呢度啲意粉煮得唔係咁好所以就試試佢,帶子生熟程度OK未至於太過差,意粉杰身奶油味都幾濃,分量就還可以,不過留意到一點就係見到廚師預先煮好一大堆意粉當有order嘅時候就夾出嚟回鑊煮,意粉咁樣焗住有機會令到個生熟程度好唔一致食落去意粉確實比較份唔係好彈牙ribs都係配上美式BBQ醬,味道幾好唔會太鹹不過我覺得呢個價錢來講份量可以多少少呢度只係有五條骨,反而隔離嘅咋飯團有驚喜,佢內裏其實係risotto,不過配茄汁就有點hea,我覺得可以自己條配一個特色醬汁曲奇同豆腐雪糕唔知係咪自家製呢我又唔係好肯定當然都要試吓佢最出名嘅千層蛋糕啦,曲奇Oreo味,啲cre
晚市餐牌
叫嘢食之後火速送上南瓜湯沙律同埋凍嘅水果茶
水果茶唔錯,少少甜,但入面有幾款生果,唔錯
先前睇好多食評好多人都話呢度啲意粉煮得唔係咁好所以就試試佢,帶子生熟程度OK未至於太過差,意粉杰身奶油味都幾濃,分量就還可以,不過留意到一點就係見到 廚師預先煮好一大堆意粉當有order嘅時候就夾出嚟回鑊煮,意粉咁樣焗住有機會令到個生熟程度好唔一致食落去意粉確實比較份唔係好彈牙
曲奇同豆腐雪糕唔知係咪自家製呢我又唔係好肯定 當然都要試吓佢最出名嘅千層蛋糕啦,曲奇Oreo味,啲cream幾滑有15層,唔錯既
總括來講我覺得餐廳最大問題係,因為我相信有好多人都因為藍帶廚師呢個名詞嚟拜訪,但係其實入邊有其他嘅廚師好似我今晚就唔係藍帶女廚神黎烹調,食物質素可唔可以keep到水準呢下就真係好難控制,而且我覺得員工嘅制服可以制定一下,因為你標榜你係喺法國學完廚返嚟但係見到煮嘢食嘅廚師只係一件tshirt配條圍裙,我覺得可以改進一下,食物質素唔係差但係唔可以講話好驚喜