2016-09-07
Muji文具都真係由中學用到而家,要令業務多元化,真係要做得好先好做。入到去就俾張menu紙揀食物,我感覺係好唔環保,因為只係一張紙,無得reuse。之後坐位同food counter又離得遠,不過侍應好細心,會放一個“reserved”嘅鐵座係枱面,令你放心行去買野食之後,唔會無左個位。一心試新店嘅心態,肉食嘅選擇又唔太吸引,所以就叫左個素食,因為menu都介紹個豆腐係高野(其實我都唔知係咩,忘記影相)。第一啖好重芝士味,之後就覺得無咩特別。以為「千層」係千層麵,點知只係芝士面,下面就放菇、蕃茄醬、豆腐就為千層,有點單調,而且無咩驚喜。之後再order甜品,本身想食一碟三甜品嘅set,但其實佢個甜品櫃,只有個酥係最吸引。叫左一個白桃、一個菠蘿,白桃果個除左賣相吸引之外,都真係好味,桃下係吉士,打得滑而甜度岩岩好,正!可惜,一比之下,菠蘿就欠佳,有dd酸,只係dd,而下面個蛋糕又硬又實,我估有放nuts,所以就真係麻麻。或者麵包好食,但試左三樣野,只有一樣好味,有d失望⋯⋯⋯⋯
或者麵包好食,但試左三樣野,只有一樣好味,有d失望⋯⋯⋯⋯