2008-08-07 24 views
七月中曾到此一吃, 但唔記得自己原來未寫食評, 今天補寫. 見到佢咁多劣評, 真係一大驚嘆! 都未置於咁差姐. 真係好睇你要求d乜, 我要求其實好簡單, 煮出嚟d野唔難食, 基本上已經係一間ok既餐廳. 你見佢攞ok多過 “好”同 ”劣”就知啦. 本來想去California 食 Pizza, 點知要等, 但我地又肚餓, 望下周圍, 得間泰國菜同呢間, 見佢唔多客, 唔太想入去, 但又唔想食泰菜, 唯有入嚟試下. D阿姐招呼唔錯, 感覺幾好, 我地揀左睇到波既位坐, 叫左:肉骨茶 --- 第一次飲, 俾我感覺係似阿媽d藥材湯, 味道ok香茅雞翼 --- 普通雞翼, 香茅味極輕瑤柱蛋白炒飯 --- 正常水平炒飯, 起碼炒得乾身, 合格蒜蓉西蘭花 --- 又係正正常常, 合格水平整體嚟講, 係一間合格餐廳, 價錢又唔係太貴, 食物質素唔錯, 我覺得比茶餐廳高分少少, 可能只係無乜所謂 “星”菜風味, 所以d人俾 “喊”, 但都不失為一間可以再去既餐廳.

香茅雞翼 --- 普通雞翼, 香茅味極輕
瑤柱蛋白炒飯 --- 正常水平炒飯, 起碼炒得乾身, 合格
蒜蓉西蘭花 --- 又係正正常常, 合格水平

營養均衡的晚餐