2019-06-05 89 views
響旺角上完堂之後行左好耐好耐,最終去到哩頭有勁多糖水舖嘅地帶,再揀左好耐之後,最後決定黎小方糖食個宵夜糖水~哩度啲糖水/甜品價錢合理,比起附近嘅糖水舖平啲啲,宵夜時間黎都幾熱鬧,多人起上黎其實就唔係好傾到計嘅,不過無所謂啦~叫左個金絲銀杏薏米腐竹糖水,金絲其實係啲雞蛋花,清清地得黎又幾足料,同餐牌裡面張圖都差唔多樣,都食得幾開心😊友人叫左碗椰香紫米露,應該係落左煉奶同花奶響面,甜度適中,同埋都幾香嘅紫米,我覺得非常之唔錯~如果唔係已經飽飽地的話,我諗我會食得更加滋味(食埋人地果份😆)總括來講,呢度啲中式糖水都幾令人滿意,係啲位逼左少少,同埋人多的時候環境有啲嘈。以呢個價錢同呢個質素來講,我又覺得冇其他人寫到咁差喎(可能咁啱哩兩款糖水都係穩陣之選),都係不妨可以再嚟多次嘅選擇~

金絲銀杏薏米腐竹糖水

椰香紫米露