2008-10-12
叫左二人套餐 $188, 寫明不用加10% 其他要加南瓜粟米湯 / 羅宋湯 + 法式焗田螺 + 餐包, 天樂特式甜心雞卷生炒牛肉食/ 日式鰻魚蟹柳炒飯 / 白汁雜菌蜆肉天使面 (3 選 1), 香蕉pancake, 茶我是要南瓜粟米湯, 覺得咸了少少 ; 雞卷中心是有件杏脯肉,個汁酸酸的唔錯, 而且是有麵跟的 , 主菜是天使面, 份量都ok, 其他食物味道不錯, 可以將咸味減番少少就好服務都唔錯, 隔離2張二人坐位的台, 分別坐了2位女客人, 因佢地2個都是大包細包的, 所以即使只有一個人亦要佔2個位, 但當時餐廳坐滿了人, 個女客人都打算拿起自己的私人物品, 讓番一個坐位出來. 但服務員話唔駛佢地賣食物的價錢,比茶餐廳貴而且是要加10%, 可能是這個原因, 令佢地不會似其他環頭環尾的茶餐廳咁, ''繁忙時間, 請儘量坐滿4人台'' 那種最後叫飲品時, 我叫了coffee, 服務員話有2種, 較淡是即磨, 較濃味是蒸漏,我都幾欣賞有2種可選坐位逼左d但在一兩年前, 我幫趁過佢地的瑞士汁炒河 (tea set) 覺得好咸
坐位逼左d