2008-03-24
等左1.5個鐘終於有得入去!上次黎過都知道明將呢間$46任食係無餐\牌的,今次佢\仲要話唔係order位無得落order,但如果無得落order就等於要食d勁唔好食果d,丫又咁好彩俾我同妹妹等到有order位,哈哈!出門口之前一早做晒資料,今次2個人食左22碟:三文魚x3、鰻魚x2、芝麻八爪魚、吞拿魚醬、多春魚、螺肉、甜蝦、墨魚、蟹子、八爪魚、玉子、炸豆腐、炸帶子、海哲、中華沙津、池魚、立魚、蟹柳、北寄貝。$46一位的價錢食到咁多sushi算係十分之好,但只限於坐order位!今次我諗明將食到的任食sushi我都試左(除左果d栗米、沙律果d之外)。Order位的好處係可以叫到d平時食物帶無的野食,特別係池魚、立魚,我見住佢\寫單俾師傅整出黎,而且d魚仲係好凍的!其次好味的係鰻魚,因為無咩理由鰻魚都唔好食。甜蝦其實都好味,不過一壽司一甜蝦實在唔夠料。三文魚一般都唔厚,而且無咩咬口,太lum,而北寄貝係最後先食,已經唔知道同唔記得咩味,但蟹柳好長,同埋唔係麵粉黎架!明將有個特點就係有好多其他壽司店食唔到的所謂壽司:螺肉、多春魚、炸帶子、海哲、中華沙津、芝麻八爪魚、吞拿魚醬,可以話係別有一番
明將有個特點就係有好多其他壽司店食唔到的所謂壽司:螺肉、多春魚、炸帶子、海哲、中華沙津、芝麻八爪魚、吞拿魚醬,可以話係別有一番風味吧!至於池魚、立魚、鰻魚、三文魚、甜蝦、北寄貝、玉子、墨魚、蟹子、八爪魚、蟹柳,整體黎講都叫唔錯!
侍應態度唔錯,但次次落單總有漏,要叫幾次先食到一碟。壽司亦要速食,特別係當+左豉油之後一定要即食,否則壽司將會3秒內解體,所以一定要記住一口一壽司!