2017-10-04 640 views
呢間位於天后,主要食燒物嘅餐廳,你都門口,見到佢嘅門面設計都幾特別,簡單得來,又好似幾有設計感入到黎餐廳,面積唔算太大,一眼睇晒,但係設計就有少少似Cafe ,都幾舒服,唔太覺得係屬於一個食燒野嘅地方餐牌方面, 圖文並茂,主要餐廳推介嘅食物,甚至乎係大部份嘅食物同飲品,餐廳都有用圖片加以介紹,菜式名甚至乎係中英對照添,啱晒呢一區比較多外國人嘅情況青檸話梅梳打$28呢杯梳打嘅味道唔錯,唔會太甜,因為話梅既出現,味道酸酸甜甜,都幾開胃,亦都有少少消濟嘅感覺黑松露溫泉蛋和牛海膽石鍋丼 $128第一個黎嘅主菜,賣相就咁好呢個丼既食材一眼睇曬,先講整個飯嘅味道都好香,因為有黑松露嘅出現,所以特別搶味海膽非常新鮮,撈埋溫泉蛋同飯一齊食,夠晒香,口感唔錯大約都有6-7塊既和牛,經過特別烹製,醬汁嘅調教,加上煮嘅時間適中,所以口感一流,味道亦都好好,同個飯本身比較淡味,形成強烈嘅對比一口帆立貝 $53/粒呢個真係不得了,真係抵佢賣咁貴帆立貝經過超輕微火炙,提升質感!再包住非常新鮮嘅海膽係入面,單單只係睇呢個,價值其實已經唔止$53加上另外兩樣嘅配菜配搭一齊食,包括紫菜,同埋豉油Wasabi,完全將整個

青檸話梅梳打$28

黑松露溫泉蛋和牛海膽石鍋丼 $128

第一個黎嘅主菜,賣相就咁好
海膽非常新鮮,撈埋溫泉蛋同飯一齊食,夠晒香,口感唔錯

一口帆立貝 $53/粒

呢個真係不得了,真係抵佢賣咁貴
加上另外兩樣嘅配菜配搭一齊食,包括紫菜,同埋豉油Wasabi,完全將整個味道昇華!

呢個真係好好食,雖然感覺上好似比較貴,但完全值得!

迷你鵝肝漢堡 $48

近期,迷你漢堡都幾出名,呢度亦都有迷你鵝肝漢堡食
賣相唔錯,迷利漢堡夠曬得意,而味道亦唔錯,比想像中的好食,起碼佢唔會因為件鵝肝而令到覺得肥膩
呢個大小,絕對適合仼何年齡既朋友仔食

近鏡見到佢真係好迷利,不過都感受到餐廳對佢既用心製作

黑松露芝士牛油焗雜菇 $48

呢個小編就覺得都幾抵食架!又黑松露又芝士,重要牛油焗
呢個禁既配搭其實已經無得輸,連埋好有口感既雜菇,真係唔錯,同埋唔洗好似成晚都只係食肉or一d比較heavy既食物禁
不過佢呢個既味道其實都唔係太濃烈,所以都算係清清地架
$300 (Dinner)