今日咁岩要去觀塘meeting﹐開到夜一夜,返唔到去屋企食飯正當我愁緊今晚食乜餸嘅時候見到間聲稱有「家的味道」嘅二少廚房咁呀緊係try try佢啦!叫左個「招牌客家鹽焗手撕雞泰國絲苗香米」同個「花膠燉雞湯」set咁order都係60$ 加13$ ﹐咁唔差左加多杯豆漿今晚唔算多人,呢個類似food court嘅area都幾好坐所以好有心情影到個餐好靚lol手撕雞飯嘅雞唔會太死鹹加上我本身食得比較清淡,呢個飯好岩我口味。雞肉唔會乾,都仲有啲肉汁,送飯超開心仲有啲菜伴碟簡,哈哈,呢個均衡嘅飲食真係家的味道想講個花膠雞湯我真係好like出去飲湯我最怕係唔夠料、唔夠味...明顯呢個湯就冇犯呢啲低級錯誤清得黎又有雞味,仲要搭多粒冬菇添一個打工仔,放工仲可以食到呢個飯,飲到呢個湯,真係要感恩啊
今日咁岩要去觀塘meeting﹐開到夜一夜
,返唔到去屋企食飯

咁呀緊係try try佢啦!

叫左個「招牌客家鹽焗手撕雞泰國絲苗香米」同個「花膠燉雞湯」

招牌客家鹽焗手撕雞泰國絲苗香米

所以好有心情影到個餐好靚lol

手撕雞飯嘅雞唔會太死鹹
仲有啲菜伴碟簡,哈哈,呢個均衡嘅飲食真係家的味道

花膠燉雞湯

想講個花膠雞湯我真係好like
清得黎又有雞味,仲要搭多粒冬菇添
一個打工仔,放工仲可以食到呢個飯,飲到呢個湯,真係要感恩啊
招牌客家鹽焗手撕雞泰國絲苗香米
花膠燉雞湯