2019-11-29 415 views
難得同家姐夾到時間放假就去試下哩個點心放題🤪環境幾好 我地好彩坐喺望窗既枱 望住個景 曬下太陽都幾舒服😌舖頭用既碟都好精緻🥰一坐低就可以剔點心紙 (點心紙另一面都有野食可以剔的 但我唔見左張相😢)桂花鐵棍淮山陳醋手拍青瓜雲南涼拌貓耳朵一定要食左個淮山先😂因為佢比較淡味 如果食左另外兩個先 個淮山會變冇味 另外兩個都係不過不失既前菜 幾醒胃京城甜脆糍粑沾左糖好食d 本身都唔差既 係有dd油膩感手工葱油餅佢冇呃我 真係好多葱😂而除左葱佢仲加左d香草 唔肯定係咩 但我覺得似九層塔 都幾勁陣味 可能第一啖入口冇預期會有除左葱以外既味 所以一入口會覺得有d怪 但食落又幾好味😛大良鮮奶脆鋼卷er⋯⋯唔太識欣賞 淨係覺得 好油 好漏 唔脆銀湖天鵝酥個樣都ok既 個d餅真係唔太想食😂 個酥係紫薯酥 好食 外面酥脆 裏面d薯蓉夠滑太極馬拉糕真係為打卡都要叫la😂好得意 但味道方面冇特別 兩隻色個味我食唔出有分別 係不過不失既馬拉糕最後叫左個法式焦糖燉蛋俾佢個圖呃左😂以為好細個 所以叫左兩個同家姐一人一個 點知一上枱。。。真係眼都突 因為食完上面嗰d其實都已經好飽 好彩個燉蛋夠凍 同埋真係好食 所以都食得
難得同家姐夾到時間放假就去試下哩個點心放題🤪

舖頭用既碟都好精緻🥰

一坐低就可以剔點心紙

(點心紙另一面都有野食可以剔的 但我唔見左張相😢)
桂花鐵棍淮山

er⋯⋯唔太識欣賞 淨係覺得 好油 好漏 唔脆

銀湖天鵝酥

太極馬拉糕

最後叫左個法式焦糖燉蛋
俾佢個圖呃左😂以為好細個 所以叫左兩個同家姐一人一個 點知一上枱。。。真係眼都突 因為食完上面嗰d其實都已經好飽 好彩個燉蛋夠凍 同埋真係好食 所以都食得落😛會有encore衝動 但 都係見好就收了